Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 21 November 2002 Wieringen gaat digitaal, Roadshow Kop@Mail

Uit onderzoek is gebleken dat de digitale bereikbaarheid van de bedrijven op Wieringen niet optimaal is. De gemeente Wieringen wil graag wat doen aan deze achterstand. Om te beginnen is er een informatiebijeenkomst op dinsdag 26 november georganiseerd samen met het Regionaal Economisch Stimuleringsprogramma voor de Kop van Noord-Holland, Kop & Munt.

Vorig jaar is het Actieplan Kop @ Mail door Kop & Munt gestart. De digitale bereikbaarheid van de gehele Kop van Noord-Holland is namelijk onvoldoende. Om voor deze problematiek aandacht te krijgen is Kop @ Mail ontwikkeld. Dit actieplan is onderdeel van het provinciale plan Cyberpolder Noord-Holland.

ICT-infrastructuur

De hoofddoelstelling van het actieprogramma Kop @ Mail is dat er een betaalbare hoogwaardige ICT-infrastructuur aangelegd wordt op alle bedrijfsterreinen in de Kop. Nog steeds worden nieuwe bedrijventerreinen niet standaard voorzien van een volwaardige bekabeling die voldoet aan de snelheidseisen van deze tijd. Dit is funest voor het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid naar de Kop. En juist het creëren van werkgelegenheid in de Noordkop is de hoofddoelstelling van Kop & Munt. Vooral dienstverlenende bedrijven zijn uiterst geschikt voor vestiging in deze regio maar die zijn wél afhankelijk van de capaciteiten van internet!

Wieringen in actie

Vooral de bedrijven op het Haventerrein in Den Oever en het bedrijfsterrein Molenveld in Hippolytushoef hebben behoefte aan adequate ICT-voorzieningen. Na overleg met de bedrijfsverenigingen heeft de Gemeente Wieringen het initiatief genomen om in het kader van Kop @ Mail een bijeenkomst te organiseren en deskundigen uit te nodigen. Zowel Multikabel als KPN (met XS4all als ADSL-provider) als CYPRO (wireless systemen) zijn uitgenodigd om de ondernemers te informeren over de mogelijkheden en de investeringen die de aanpassingen met zich meebrengen. Grontmij Telecom zal daarna als onafhankelijk adviseur de voor- en nadelen van de verschillende aanbiedingen op een rijtje zetten. Iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp is van harte welkom.

Bijeenkomst digitale bereikbaarheid

dinsdag 26 november om 19.30 uur
in de raadszaal van het Gemeentehuis
Elft 15, Hippolytushoef, Wieringen.

Voor het complete persbericht en nadere informatie kunt u kijken op de website www.kopenmunt.nl. (Zie nieuws)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl