Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio: 7 december 2000 Overdracht Rijkswerf Den Helder

Dit is een gezamenlijk persbericht van het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van FinanciŽn en het ministerie van Defensie

Donderdag 7 december zal de officiŽle overdracht plaatsvinden van de voormalige Rijkswerf Willemsoord in Den Helder. Staatssecretaris Ybema van Economische Zaken (namens de staat), Schout bij Nacht Spaans en de heer Nijenmanting van de dienst Domeinen zullen het rijksmonument overdragen aan gemeente Den Helder. De overdracht vindt plaats bij het ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 153, zaal 408.

Het oude marinecomplex zal worden omgebouwd tot nautisch themapark. Eind april van dit jaar besloot het kabinet een eenmalige rijksbijdrage van 76 miljoen gulden vrij te maken voor deze restauratie en herstructurering. Provincie, gemeente Den Helder en Brussel vullen dit bedrag aan tot de geraamde 140 miljoen. De private partij exploitant Libema Vrijetijdsparken zal zorg dragen voor de financiering van de inrichting van het educatieve attractiepark. De verwachting is dat het project 130 tot 200 arbeidsplaatsen zal opleveren.

Voorwaarde voor de overdracht was een overeenstemming over de sanering van land en onderwaterbodem. Het ministerie van Defensie heeft namens de Staat deze overeenstemming onlangs bereikt.

De herbestemming van de rijkswerf moet de economie en werkgelegenheid in Den Helder positief beÔnvloeden. Met de herbestemming van de Rijkswerf krijgt het nationaal monument een openbare functie. Eťn van de belangrijkste spin-off effecten is de revitalisering van de aangrenzende binnenstad met koopcentra, culturele voorzieningen en de bouw van een nieuw stadhuis. De Oude Rijkswerf Willemsoord is de verbindende schakel tussen de binnenstad en het water en zal met haar museumhaven, zeegaande jachthaven en maritieme thema-invulling deze oude relatie herstellen.

Tevens heeft het themapark een aantrekkingskracht om Den Helder als vestigingsplaats voor bedrijven en mensen te vergroten.

Programma officiŽle opening (13.15 uur tot 14.15 uur)

Tijdens de overdracht zijn vertegenwoordigers van de pers van harte uitgenodigd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl