Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 29 Januari 2003 GS willen nieuw subsidiebeleid voor bedrijventerreinen

Gedeputeerde Staten hebben vandaag het Programma Innovatief Ruimtegebruik op Bedrijventerreinen (PIRB) vastgesteld. Dit programma bundelt de sinds 1997 bestaande regelingen Herstructurering op Bedrijventerreinen én Duurzame inrichting van bedrijventerreinen. Met dit nieuwe programma wil het dagelijks bestuur van de provincie al creatief ruimtegebruik stimuleren, zowel op nieuwe maar vooral ook op bestaande bedrijventerreinen. Het accent bij de inrichting van terreinen wordt gelegd op duurzaamheid, innovatie, kwaliteit én veiligheid.

Op 10 februari a.s. zal dit programma in Provinciale Staten besproken om definitief te worden vastgesteld.

De nu bestaande regelingen zijn op zich succesvol maar kunnen door bundeling doelmatiger worden ingezet. Momenteel lopen er op zo'n 50 bedrijventerreinen projecten om efficiënter om te gaan met de ruimte en met het milieu. Voorlopige resultaten zijn een ruimtewinst van 260 hectare en tal van maatregelen op het gebied van energie, water, afval, groene inpassing, duurzaam bouwen en parkmanagement.

Aan de herstructurering van bedrijventerreinen is sinds 1997 een bedrag van € 23,5 miljoen aan subsidie toegekend. Daarnaast is er twee maal met succes een investeringsprogramma ingediend bij het ministerie van Economische Zaken, waarmee nog eens € 20,1 miljoen beschikbaar kwam voor de herstructurering van bedrijventerreinen. Aan de duurzame inrichting van bedrijventerreinen is in deze periode door de provincie een bedrag van € 2,1 miljoen subsidie verleend.

Wie kunnen subsidie aanvragen?

Het nieuwe programma is bedoeld voor overheden, bedrijven, organisaties als bedrijvenverenigingen, industriekringen, Kamers van Koophandel, Energie- en waterleveranciers, projectontwikkelaars, adviesbureaus samenwerkingsverbanden van verschillende bedrijven of bedrijventerreinen en milieuorganisaties.

Bij subsidie aanvragen wordt gelet op de zes speerpunten van het Programma Innovatief ruimtegebruik op bedrijventerreinen:

Met deze speerpunten als uitgangspunt streven gedeputeerde staten voor 2007 naar de volgende resultaten.

Voor de uitvoering van het totale programma is naar schatting € 33 miljoen nodig aan provinciale investeringen. Voor dit jaar (2003) is er € 2,1 miljoen begroot voor subsidiëring van projecten op bedrijventerreinen. Na de verkiezingen (op 11 maart a.s.) zal het Programma Innovatief Ruimtegebruik op Bedrijventerreinen, bij de collegeonderhandelingen worden betrokken. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl