Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 27 Februari 2003 NoordTopics special Lentetuin 2003

De bloembollensector is volop in beweging. Dat blijkt uit de talloze initiatieven in de keten die variŽren van veredeling tot en met afzet. Veel van die impulsen komen uit het Noordelijk Zandgebied. Dat is bezig zich van het belangrijkste bloembollenproductiegebied to ontwikkelen tot voornaam handels-centrum.

Dat gebeurt mede door de inspanningen vanuit het regionaal economisch stimuleringsprogramma Kop en Munt en de activiteiten van de Stichting Bureau Ondersteuning Bloembollen-sector BOB. De gemeente Anna Paulowna en de gemeente Wieringermeer treffen nu voorzieningen voor prominente vestigingslocaties voor de agribusiness.

Ondertussen gaan de kwekerij-bedrijven onverminderd door met het produceren van topkwaliteit in de meest uiteenlopende bolgewassen. De meeste van deze bolgewassen kunt u zien op de Lentetuin Breezand.

Ik beveel deze special van harte bij u aan om kennis te nemen van wat het Noordelijk Zandgebied in huis heeft voor de totale sierteeltketen.

John Spee
Directeur Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland

Inhoudsopgave

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl