Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 10 April 2003 Rondje bedrijven 2003, Meer bedrijven, meer interactiviteit

Op 8 en 9 april jongstleden was het weer zover. Zo'n 800 leerlingen uit de tweede klas van het Etty Hillesum College en Scholengemeenschap Nieuwediep gingen op bezoek bij bedrijven in en rond Den Helder. Het was dan ook een drukte van jewelste bij de scholengemeenschappen, waar de deelnemers gebracht en gehaald werden door talrijke bussen.

Dit jaar werd de nadruk gelegd op het uitzenden van wat kleinere groepen, naar meer bedrijven. Daarnaast werd geprobeerd om aandacht te besteden aan interactie; met andere woorden dingen 'doen' in combinatie met dingen 'zien'. Elke leerling ging op bezoek bij 2 bedrijven, waarbij er zoveel mogelijk rekening werd gehouden met de keuzes van de leerling en zijn of haar achtergrond.

De doelstellingen zijn gehaald. Vele bedrijven gaven gehoor aan de wensen en zodoende werden de leerlingen er op uitgestuurd om te meten, koken, ontwerpen, plannen, adviseren, lassen, etc, etc. De organisatie van de bedrijfscontactdagen, zoals het rondje bedrijven officieel heet, is in handen van de Stichting Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland. Deze werkt op zijn beurt nauw samen met opdrachtgever SAVO (Stichting Samenwerking Voortgezet Onderwijs). Primaire doelstelling van het initiatief is om kinderen uit het tweede leerjaar te helpen met het bepalen van hun beroepskeuze of vakkenpakket. Secundaire doelstelling is regiobinding. We moeten als Den Helder laten zien wat we op de arbeidsmarkt te bieden hebben. Dankzij de medewerking van de volgende bedrijven zijn beide doelstellingen voor een groot gedeelte bewerkstelligd:

Gemini Ziekenhuis Noorderhaven
De Golfstroom Fort Kijkduin
Ten Anker De Jong Assurantiën
DRM Procensus
Marinebedrijf Regionale Brandweer
Koninklijke Marine Aannemersbedrijf v.d. Wal
Rabobank KvNH Scheepswerf Visser
Jongejans Luchttechniek RWS Kreuk
Gemeente Den Helder Oude Rijkswerf / Libéma

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl