Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 04 Juni 2003 De Voortgangsrapportage 2002 van Kop & Munt is verschenen

De Voortgangsrapportage 2002 van het Regionaal Economisch Stimuleringprogramma voor de Kop van Noord-Holland, Kop & Munt, is uit. Op de helft van de looptijd van het programma, 2000-2006, is al 300 miljoen euro in de regio geinvesteerd. Vele succesvolle projecten zijn van start gegaan met partners als de Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland en Leader+ en in samenwerking met de Provincie Noord-Holland, de negen gemeenten van het Gewest Kop van Noord-Holland, Kamer van Koophandel NWH en de Ministeries van Economische Zaken, Defensie en Verkeer & Waterstaat.

De resultaten van Kop & Munt stemmen tot tevredenheid. Wel is het noodzakelijk dat de Kop van Noord-Holland alert en actief blijft. Tegenover de bijna 3.000 nieuwe arbeidsplaatsen die sinds 2000 gerealiseerd zijn, hebben we ook te maken met tegenslag. Vorige jaar werden de eerste tekenen van een minder gunstige economische ontwikkeling in de regio al zichtbaar bij de gemeentelijke Sociale Diensten. Het aantal niet werkende werkzoekenden nam nog af maar het totaal van het aantal ingeschrevenen groeide weer tot boven de 3.000, gelijk aan het aantal in 1999.

De dreiging van banenverlies

Kop & Munt maakt zich sterk voor het compenseren van de 500 arbeidsplaatsen die verdwijnen bij de Marine doordat drie fregatten uit de vaart genomen worden. De Marine heeft ook een vacaturestop ingesteld en dat betekent dat 200 functies geen invulling meer krijgen. Verder heeft het Ministerie van Defensie besloten om de komst van het corps mariniers tot 2007 uit te stellen.

Het door het Rijk op slot zetten van de Waddenzee is ook een grote bedreiging voor de werkgelegenheid. Direct en indirect zijn 4.000 banen afhankelijk van de activiteiten die nu nog op de Waddenzee plaatsvinden. De op het laatste moment verhinderde verhuizing van het hoofdkantoor van de NAM naar Den Helder is eveneens een grote teleurstelling voor de Kop van Noord-Holland. Het ging wel om 250 arbeidsplaatsen en ongeveer 200 verwachte banen in de toeleveringssector. Daarnaast is er nog sprake van een mogelijke verplaatsing van de betonningsdienst van Rijkswaterstaat.

Lef hebben

Misschien kan in de Kop van Noord-Holland het tij gekeerd worden door initiatieven te nemen en te steunen en ? met lef hebben. Creatief denken en doen kan wel eens de sleutel zijn voor een veelbelovende toekomst voor de Kop van Noord-Holland.

De Voortgangsrapportage 2002 staat in zijn geheel op www.kopenmunt.nl en is te downloaden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl