Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 20 Juni 2003 Ondernemers welkom op de Oude Rijkswerf Willemsoord

Alle ondernemers uit Noord-Holland Noord zijn uitgenodigd om op woensdag 25 juni van 16.00 - 18.00 uur een bezoek te brengen aan de Oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder. Kop & Munt organiseert samen met stadshart Den Helder een bijeenkomst over de stedelijke vernieuwing. Ondernemers worden uitgedaagd om de geboden kansen te grijpen.

De gebouwen op de Rijkswerf zijn gerestaureerd. Een ervan is gebouw 60 waar de bijeenkomst gehouden wordt. In andere gebouwen en hallen en op het terrein kan een bezoek worden gebracht aan de indrukwekkende kunstmanifestatie Kaap Helder. Eén van de exposerende kunstenaars is Rudy van de Wint, een favoriet van Koningin Beatrix.

Stadshart Den Helder

De binnenstad wordt met projectbureau Stadshart gerevitaliseerd, waarbij de Oude Rijkswerf Willemsoord het kloppend hart moet worden. Volgend jaar wordt het nautisch themapark geopend. In een van de gebouwen wordt een mega bioscoop gevestigd die al in het najaar 2003 zijn deuren opent. Het nationaal reddingsmuseum Dorus Rijkers heeft inmiddels ook een onderkomen op de Oude Rijkswerf Willemsoord gevonden en gaat op 3 juli open. Met het Marinemuseum om de hoek vormen al deze voorzieningen samen het anker van de binnenstad, aantrekkelijk voor de eigen inwoners, toeristen, recreanten en ondernemers.

Kloppend hart

In het kloppend hart van Den Helder moet het bruisen van ondernemerschap. Gedeputeerde Meijdam van de Provincie Noord-Holland zal tijdens de bijeenkomst de voorwaarden die geschapen moeten worden voor stedelijke vernieuwing toelichten. De lokale en provinciale overheden hebben al in de afgelopen jaren hun steentje bijgedragen, nu is de beurt aan de ondernemers om in de stad te investeren. De gebouwen worden gerenoveerd en het terrein ondergaat een face lift. Bedrijven kunnen zich dus gaan vestigen op deze monumentale historische stek, dichtbij de haven, de veerdienst naar Texel en Den Helder airport. Kansen genoeg maar ze moeten wel gezien worden!

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl