Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 14 November 2003 Haven Den Helder en Bedrijfsregios Noordwest actief op Europort 2003

Met ruim 800 deelnemers, 14 landenpaviljoens, 2 vooraanstaande congressen en nog vele andere speciale activiteiten, bewijst Europort haar status als The Total Maritime Marketing Experience. De internationale maritieme vakbeurs Europort wordt dit jaar van 18 november tot en met 22 november in de RAI te Amsterdam, voor de 31e keer gehouden.

Een van deze deelnemers is Haven Den Helder. Samen met de provincie Noord-Holland, AYOP en de Bedrijfsregio's Noordwest staat zij in een gezamenlijke stand. Voor de haven Den Helder biedt deze beurs de mogelijkheid om kennis uit te wisselen met bezoekers en interessante contacten op te doen. De maritieme sector is meer dan ooit een internationale wereld, met alle kansen en uitdagingen die daarbij horen. Kansen zijn er door de mogelijkheden van internationale kennisuitwisseling en samenwerking van bedrijven. Uitdagingen zijn er vooral in de sfeer van de concurrentieverhoudingen.

Een van de boodschappen die Haven Den Helder graag wil uitdragen tijdens Europort is dat de stad en regio vanwege de ideale ligging al meer dan 10 jaar hét Service & Logistics Centre is voor de olie- en gaswinningsindustrie op de Noordzee. Een positie die alleen nog maar verder wordt versterkt door samenwerking tussen olie- en gasmaatschappijen en de aanwezigheid van kennisinstituten in de regio als TNO, ECN, NIOZ en ATO/ Maritiem Platform. Daarnaast wil Haven Den Helder graag de optimale bereikbaarheid van de stad en de regio onder de aandacht brengen. Zo zorgen de aanwezige vervoersmodaliteiten er voor dat de reis- en vervoerstijd tot een minimum beperkt blijven: de open zeehaven (365 dagen per jaar, ook onder zware weersomstandigheden bereikbaar), Den Helder Airport dat zorgt voor internationale bereikbaarheid door de lucht, waterwegverbindingen via het Noord-Hollandskanaal, goede wegverbindingen via N9-A9 en N99-A7 en tot slot de Intercityverbindingen vanuit Den Helder. Onder de vlag van Haven Den Helder zal ook de HSV (Haven- en Scheepvaartvereniging Den Helder) zich tijdens deze beurs presenteren.

Ook de bedrijfsregio's Noordwest nemen deel aan Europort. Noordwest Nederland heeft veel te bieden: een dynamisch bedrijfsleven, waaronder de maritieme en offshore sector, een woon- en leefomgeving met veel groene ruimte en een bevolking die bekend staat om zijn inzet en vakmanschap; Belangrijke vestigingsvoordelen voor bedrijven die tijdens de beurs nog eens extra onder de aandacht gebracht worden. Wilt u de Haven Den Helder of de Bedrijfsregio's Noordwest op Europort bezoeken? Komt u dan naar de Amstelhal in de RAI te Amsterdam, standnr. 07 - 7114 (van 18 tot en met 22 november).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl