Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 20 November 2003 Burgemeester opent Texel Academie

Aan de kersverse Texel Academie volgen van 10-13 november de eerste cursisten een opleiding. De studenten van het maritiem instituut Willem Barentsz (Terschelling) krijgen les over het zeemilieu. De verworven kennis wordt meteen in de praktijk bekeken aan boord van een viskotter op de Waddenzee. Hoofd, hart en handen noemen ze dat bij de Texel Academie.

,,Weten is belangrijk, maar voelen en zien ook. Op Texel kan dat allemaal!", aldus burgemeester Geldorp. Zij gaf op 10 november het startsein voor de eerste cursus aan de Texel Academie. Met instituten als het NIOZ, Alterra en EcoMare heeft Texel veel kennis in huis. De Texel Academie richt zich specifiek op het thema 'duurzaamheid'. De cursussen zijn bedoeld voor het hoger onderwijs, maar ook het bedrijfsleven en overheden.

Op Texel is reeds de nodige praktijkervaring opgedaan met diverse duurzaamheidsprojecten, zoals Duurzaam Bouwen, Duurzame Energie en Duurzaam Toerisme. (Bron: Gemeente Texel)

De Texel Academie wordt ondersteunt door Leader+.

Achtergrond informatie

Het initiatief voor deelname aan het Europese Leader programma is genomen door het regionaal economisch stimuleringsprogramma Kop & Munt. Gedeputeerde Verburg van de Provincie Noord-Holland, verantwoordelijk voor Kop & Munt, heeft dit initiatief politiek ondersteund; vanuit de Provincie Noord-Holland is 2,18 miljoen Euro (4,8 miljoen gulden) als co-financieringsmiddelen beschikbaar gesteld. Daarnaast heeft gedeputeerde Verburg, met in zijn portefeuille Landbouw, Economie en Europese Betrekkingen een grote bijdrage geleverd aan het verkrijgen van gelden uit het Leader+ fonds.

Het doel van Leader+

Het Leader+ programma dat nauw samenwerkt met Kop & Munt, benut de kracht van de regionale bevolking om het platteland verder te ontwikkelen en leefbaar te houden. IdeeŽn afkomstig uit het gebied zoals van verenigingen en andere organisaties, die in projectvoorstellen uitgewerkt zijn, worden geÔnventariseerd en beoordeeld op de voor de regio relevante criteria. De speciaal voor Leader+ samengestelde werkgroep, in Europese termen de Plaatselijke Groep genoemd, honoreert wel of niet de aanvragen. Ook hierin heeft de eigen bevolking een belangrijke rol toebedeeld gekregen. Leader+ is een fonds dat bestemd is voor de inwoners. Daarbij hebben zij ook de zeggenschap over de besteding van de gelden door middel van de Plaatselijke Groep die de bevolking breed vertegenwoordigt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Projectbureau Kop & Munt/Leader+
Willemsoord 30
1781 AS Den Helder
tel. 0223 66 84 70
fax 0223 66 12 45
(Projectleider Leader+ Anita Meijer)

Achtergrondinformatie over Leader+ kunt u vinden op www.leader-plus.org/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl