Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 24 December 2003 Subsidies voor de Kop - Nieuwsbrief Kop & Munt 2003

Vlak voor het kerstreces heeft Kop & Munt aan een viertal projecten in de Kop van Noord-Holland een subsidie verleend. Het gaat om zo'n € 200.000. De projecten voldoen aan een of meerdere doelstellingen van het Regionaal Economisch Stimuleringsprogramma Kop & Munt. Dit programma heeft tot en met 2006 de tijd om 5.000 nieuwe arbeidsplaatsen in de Kop van Noord-Holland te realiseren met flinke steun van de provincie Noord-Holland, de negen gemeenten van het Gewest Kop van Noord-Holland en marktpartijen.

Het 'Innovatiepark Zijpe', het voorstel 'Alle Hens aan Dek', het pilotproject voor draadloze internetverbindingen en het kunst- en natuurgebied 'De Nollen' in Den Helder hebben een subsidie toegewezen gekregen.

Vol goede moed het nieuwe jaar in

Door bezuinigingen op Defensie dreigt Den Helder binnen niet al te lange tijd een groot aantal banen te verliezen. Om nieuwe werkgelegenheid in de stad en de directe omgeving te creëren is in allerijl het voorstel 'Alle Hens aan Dek' gemaakt. De sociaal-economische structuur in de Kop van Noord-Holland moet versterkt worden. Dit kan alleen gerealiseerd worden met een intensivering van de betrokkenheid van het Rijk. Hiervoor moeten de regionale partijen en alle betrokken ministeries de handen ineen slaan.

Het WIFI pilotproject houdt in dat bepaalde buitengebieden in de Kop van Noord-Holland worden voorzien van een breedbandige internettoegang via draadloze verbindingen.

Het 'Innovatiepark Zijpe' is een project dat een uitdaging biedt aan startende ondernemers die zich bezighouden met een kennisintensieve bedrijfsactiviteit op het gebied van energie-technologie. Het ECN in Petten heeft voor die starters een kantoorgebouw opengesteld. Het is de bedoeling dat op den duur op het ECN terrein een veelzijdig kenniscentrum ontstaat. In de beginfase biedt ECN ook begeleiding aan.

In een oud binnenduingebied langs de spoorbaan in Den Helder is langzamerhand een kunst- en natuurgebied ontstaan. De (inter)nationaal bekende kunstenaar R.W. van de Wint heeft het gebied ingericht met bouwsels. Kop & Munt onderkent de potentie van deze kunstzinnige locatie voor de stedelijke vernieuwing van Den Helder. De plannen voor onder andere het bouwen van een constructie- en schildersatelier annex tentoonstellingsruimte grenzend aan het gebied krijgt dan ook een financiële impuls vanuit Kop & Munt.

Nieuwbrief 2003

In de zojuist uitgegeven Nieuwsbrief 2003 van Kop & Munt staan ondermeer uitgebreide artikelen over 'Alle Hens aan Dek' en het snel internetten in de Kop. In de Nieuwsbrief wordt ook aandacht besteed aan de Texel Academie, de waterprojecten die in de Kop in uitvoering zijn of in 2004 van start gaan en aan de verborgen schatten van de Kop waaronder 'De Nollen'. Gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland Hans Schipper laat duidelijk merken dat hij de Kop een warm hart toedraagt en als voorzitter van de Stuurgroep Kop & Munt ook daadkrachtig op wil treden.

De Nieuwsbrief is aan te vragen bij het projectbureau, telefoon 0223 66 13 73

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl