Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 24 Maart 2004 Presentatie instrumenten Europees project CHIMER

Wat hebben kinderen, ICT, natuur- en cultuurhistorisch erfgoed met elkaar gemeen? Op eerste gezicht waarschijnlijk niet zo heel veel, binnen het project CHIMER daarentegen des te meer!

Een internationale, open database met cultuur historisch erfgoed

In 2001 is het Europese project CHIMER (Children's Heritage Interactive Models for Evolving Repositories) opgestart. Belangrijkste doel van dit project is kinderen van elf tot dertien jaar oud, uit 5 verschillende landen (Nederland, Duitsland, Spanje, Litouwen en TsjechiŽ) natuur- en cultuurhistorisch erfgoed in hun dorpen, steden en regio's vast te laten leggen met behulp van ICT. Zo ontstaat er een internationale database, een digitaal archief, waarin dit natuur- en cultuurhistorisch erfgoed wordt opgeslagen, bekeken en bewerkt. Uiteraard doen zij dit niet alleen: zij maken deel uit van een open internationaal netwerk van kinderen, leraren, museologen van waaruit kennis verkregen en gedeeld wordt.

Omarming CHIMER door gemeente Den Helder

Ook de gemeente Den Helder heeft dit project omarmt. De Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland treedt op als internationaal projectcoĒrdinator en begeleidt de uitvoering voor de regio Den Helder, de Groene poolster heeft zich toegelegd op het ontwikkelen en testen van een leermethode. Immers: het verzamelen van data over cultuur historisch erfgoed, het werken met ICT en mobiele apparatuur zoals GPS, PDA's, 2,5 & 3G telefoons en het samenwerken met museologen, leerkrachten, sofware ontwikkelaars en ICT technici dient op een verantwoorde manier te gebeuren.

Presentatie ontwikkelde CHIMER-instrumenten op 6 april 2004 door o.a. wethouder Eljo Vos

Dat CHIMER nog veel meer omvat dan de korte uiteenzetting hierboven is een gegeven waar wethouder mevrouw Eljo Vos en de heer DaniŽl Weiss van Cyberespacio (initiator van CHIMER) het graag met u over willen hebben. Inmiddels loopt het project twee jaar en zijn er een aantal waardevolle instrumenten ontwikkeld die zij dan ook graag aan u willen presenteren.

Datum : 6 april 2004
Locatie : Fort Kijkduin
Tijd : 16.00 - 17.30 uur (zaal open: 15.30)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl