Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 11 Mei 2004 Voortgangsrapportage 2003 van Kop & Munt verschenen

In de Voortgangsrapportage 2003 van Kop & Munt, het Regionaal Economisch Stimuleringprogramma voor de Kop van Noord-Holland, staat dat in de afgelopen vier jaar waarin Kop & Munt actief is, al ruim 350 miljoen euro in de regio is geinvesteerd door een groot aantal samenwerkende partijen. Veel succesvolle projecten zijn van start gegaan. De provincie Noord-Holland, als initiatiefnemer van Kop & Munt, is nauw betrokken bij de ontwikkelingen in de Kop van Noord-Holland.

De resultaten van Kop & Munt lopen in de pas met de doelen die in 2000 gesteld zijn, zoals: het creeren van 5.000 nieuwe banen, de langdurige werkloosheid met 30% reduceren, het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio, 40 ha bedrijventerreinen ontwikkelen, verbeteren van de milieukwaliteit en het versterken van het Midden- en Kleinbedrijf.

In de afgelopen vier jaar zijn ruim 3.000 arbeidsplaatsen erbij gekomen waarvan 800 arbeidsplaatsen, die weggevallen waren bij de Marine, door het rijk zijn gecompenseerd. In plaats van 40 ha is er 70 ha bedrijventerrein reeds aangelegd en is 60 ha nog in ontwikkeling. Met verschillende middelen zoals onderwijs, risicodragende leningen en het aanbieden van kennis en een relatienetwerk zijn honderden ondernemers begeleid en ondersteund.

In 2003 heeft Kop & Munt en het plattelandsontwikkelingsprogramma Leader+ voor ruim 2,2 miljoen euro subsidie aan projecten toegekend. Geen enkel project krijgt meer dan de helft van de projectkosten gesubsidieerd, de meeste zelfs een kleiner deel. Al met al is er vorig jaar een krappe 20 miljoen euro in de regio geinvesteerd. Geen gek resultaat in een landelijk neergaande economie. De Kop van Noord-Holland heeft in 2003 nog een economische groei gerealiseerd, weliswaar een kleine groei van 0,5% maar toch een plus in vergelijking met andere regio's.

Toekomst

Gedeputeerde Hans Schipper is tevens voorzitter van de stuurgroep Kop & Munt. In de voortgangsrapportage geeft hij aan dat het nu een kwestie is van aanpakken en afmaken. Heel veel is al op de rit gezet. Behalve alle lopende projecten staat nog een aantal grootschalige projecten op stapel zoals het waterknooppunt Kolhorn, de havengebonden bedrijventerreinen in Schagen en Anna Paulowna en Marina Petten. Kop & Munt ziet in deze plannen toekomstperspectief en zal ze dan ook samen met de partners ondersteunen.

Speerpunten

Kop & Munt is actief op zes vlakken zoals: het rijk stimuleren om wegvallende arbeidsplaatsen bij Defensie te compenseren, het verbeteren van de kwaliteit van de bedrijfsomgeving, het geven van een kwaliteitsimpuls aan het toerisme, het laten aansluiten van scholing op de arbeidsmarkt, ondernemers motiveren om te innoveren en het bevorderen van ondernemende stedelijke vernieuwing. Voorlopig is gekozen om vanaf nu met name veel aandacht te besteden aan het compenseren van verloren werkgelegenheid vooral bij de Marine en aan het ondernemend stedelijk vernieuwen. Met het laatste wordt bedoeld dat er gezorgd moet worden voor het aantrekkelijk kunnen wonen en verblijven in Den Helder en de regio. Een prettige en veilige stad om te winkelen, uit te gaan en te recreeren is dan wel een vereiste. Hier wordt hard aan gewerkt.

U kunt de voorgangsrapportage ook downloaden via www.kopenmunt.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl