Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 19 Mei 2004 Shortlist projecten NH-Noord vastgesteld

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben 12 projecten geselecteerd die in het toekomstige Uitvoeringsprogramma van het Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord (het nieuwe streekplan) worden uitgevoerd. GS investeren daarmee in de leefbaarheid van Noord-Holland Noord: van woninbouw, water, winkels, Westfrisiaweg tot windenergiepark….

Op 20 april hebben GS een uitgebreidere voorlopige selectie (de zogenaamde Longlist) vastgesteld. Op deze lijst stonden 28 projecten die vanuit het Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord mogelijk kunnen worden uitgevoerd. Uit deze Longlist is nu opnieuw een selectie gemaakt. Deze selectie heeft geleid tot de volgende Shortlist. (zie bijlage voor een uitgebreide beschrijving van elke project).

Shortlist

Net als bij de Longlist hebben GS, voor de Shortlist te komen, criteria gehanteerd die door Provinciale Staten zijn vastgesteld. Ook hebben GS daarbij nadrukkelijk gekeken naar het draagvlak in de regio voor de projecten. De Shortlist is dus een lijst met projecten die zowel op de selectiecriteria hoog scoort, als op groot draagvlak in de regio kan rekenen.

Bij deze projecten is een onderscheid gemaakt tussen projecten die nog opgestart moeten worden, al lopende projecten (Wieringerrandmeer, Kustvisie en Halter in Balans) en projecten die meer als instrument gezien kunnen worden (Beeldkwaliteitsplan en Stimuleringsprogramma Wonen, Welzijn en Zorg). Bij deze laatste is ook weer onderscheid gemaakt in op te starten en al lopende instrumenten.

Voor de nog op te starten projecten uit de Shortlist worden plannen van aanpak opgesteld.

Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl