Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 01 Juni 2004 Subsidie in Hollands Bloementuin juist besteed

In een accountantsonderzoek dat het bureau IPO/ACON heeft gedaan in opdracht van de provincie Noord-Holland, naar bestedingen van de door de provincie aan de Cooperatie Westpolder verstrekte subsidies voor het project Hollands Bloementuin zijn geen uitgaven gevonden die niet juist zijn besteed.

Hollands Bloementuin is een groot project in de gemeente Anna Paulowna op het gebied van duurzame bollenteelt. Het is bedoeld om land geschikt te maken voor bollenteelt, alsmede aanleg van recreatieve voorzieningen, een servicecentrum en showtuin. Belangrijk doelen zijn ook de aanleg van waterbekkens en filters om het oppervlaktewater schoon te krijgen en de verplaatsing van bollentelers uit de binnenduinrand.

Gedeputeerde Staten (GS) hebben op 10 februari 2004 een besluit genomen over de voortgang van het project op basis van een onderzoek door IPA-ACON. Bij behandeling door provinciale staten werden vragen gesteld door insprekers en statenleden. GS hebben daarop besloten om IPA-ACON opdracht te geven tot een aanvullend accountantsonderzoek.

Er zijn door de accountant geen uitgaven gevonden die niet in overeenstemming zijn met de daaraan door de provincie gestelde doelen. Ook is geen sprake van afroming van subsidiegelden door de CoŲperatie Westpolder of door de opgerichte commanditaire vennootschap Bloementuin Landbouwgronden CV. Het is nu aan de commissie economie, landbouw en Europa van provinciale staten om zich over het rapport uit te spreken. Zij zullen het onderzoek op 7 juni aanstaande bespreken. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl