Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 03 Juni 2004 Verbreding samenwerking met Poolse provincie Pommeren

De gedeputeerden Rinske Kruisinga en Hans Schipper brengen op 3 en 4 juni aanstaande een werkbezoek aan de Poolse provincie Pommeren. Door samenwerking met de regio Pommeren worden deuren geopend voor het Noord-Hollandse bedrijfsleven en culturele instellingen in Polen. Daarnaast kan Noord-Holland de Poolse regio, onder meer door uitwisseling van kennis en ervaring, behulpzaam zijn in het wegwijs worden in de Europese Unie.

De provincie Noord-Holland onderhoudt sinds 2002 een samenwerkingsrelatie met Pommeren. Deze relatie had een sterke economische invalshoek en sloot aan bij de doelstellingen van het Buitenlands Economisch Beleid: het bevorderen van het internationaal zakendoen en promotie van Noord-Holland als vestigingsplaats. Met dit bezoek wordt de samenwerking verbreed. Economische ontwikkeling, culturele ontwikkeling en milieu staan centraal.

Tijdens het bezoek wordt door Europa-gedeputeerde Rinske Kruisinga en Kazimierz Klawiter, bestuurder van Pommeren, een overeenkomst getekend waarin de samenwerking op het gebied van cultuur, economie en milieu is vastgelegd. In die overeenkomst staat dat een activiteitenprogramma opgesteld wordt waarin de exacte invulling van deze beleidsterreinen in termen van te behalen resultaat, looptijd en financiŽle en personele consequenties wordt toegelicht.

Van 13 t/m 16 november 2002 vondt er al een eerdere kennismaking plaats. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl