Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 06 Juli 2004 Mini Symposium 8 juli 2004 - De toekomst van de Haven van Den Helder

Op donderdag 8 juli 2004 vindt er om 16.00 uur een Mini Symposium plaats over de toekomst van de Haven van Den Helder. Plaats van handeling is gebouw 62 op Cape Holland te Den Helder. Tijdens dit symposium zal een Rapport worden overhandigd aan de Gedeputeerde heer Schipper. Hierbij treft u de digitale versie van de uitnodiging aan.

Bij deze nodigen wij u namens de opdrachtgevers: De Helderse Ondernemersvereniging, de Haven- en Scheepvaartvereniging, Kop & Munt en de gemeente Den Helder, van harte uit bij dit Symposium aanwezig te zijn.

Den Helder werkt aan haar toekomst. De herinrichting van het Stadshart, Cape Holland en diverse andere ontwikkelingen moeten van Den Helder een bruisende, aantrekkelijke stad maken. Een stad ook die in de regio een belangrijke plaats inneemt. De teruglopende werkgelegenheid bij de Koninklijke Marine dwingt Den Helder ertoe zich te beraden op het creŽren van extra arbeidsplaatsen. Dit kan alleen wanneer extra bedrijvigheid naar Den Helder wordt gehaald. Daarnaast heeft de stad, gelet op haar ligging, een belangrijke relatie met transport over zee en kan in die zin worden bestempeld als een poort naar de Noordzee. De verplaatsing van de aanlegplaats voor de boot naar Texel is eveneens een actuele zaak die voor Den Helder een grote invloed heeft.

Een uitbreiding van de haven in combinatie met de verplaatsing van de TESO heeft onmiskenbaar relaties met de omgeving. De Planologische Kernbeslissing Waddenzee en de Koninklijke Marine vragen bijzondere aandacht. Beide dragen belangen die op een verantwoorde wijze moeten worden benaderd. Veel studies zijn de afgelopen jaren uitgevoerd en het is opvallend hoe vaak mogelijk goede ontwikkelingen door belemmeringen en beperkingen teniet worden gedaan.

De Helderse Ondernemersvereniging (HOV) en de Haven- en Scheepvaartvereniging (HSV) hebben begin dit jaar het plan opgevat de kansen en zeker ook de bedreigingen rond de ontwikkeling van de Helderse haven positief te benaderen. Niet kijken wat niet kan, maar bezien in hoeverre eventuele problemen kunnen worden opgelost. De gemeente Den Helder en actieprogramma Kop & Munt sloten zich bij het initiatief aan. Gezamenlijk werd aan het Helderse adviesbureau ProCensus de opdracht gegeven een rapport op te stellen die deze positieve benadering weergeeft. Er werd gekozen voor een benaderingsvorm waarbij ook de Koninklijke Marine, provincie en rijkswaterstaat werden betrokken. Het heeft geleid tot een rapportage die kan dienen als opmaat voor de realisatie van een versterking van Den Helder als internationale zeehaven en poort naar het Europese achterland.

Wij nodigen u hierbij uit tot het bijwonen van de presentatie van het rapport op donderdag 8 juli om 15.30 uur in de Loods van Conservatie, Cape Holland, Willemsoord 62 te Den Helder. Het programma treft u hierbij aan.

Programma

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl