Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 13 Juli 2004 Olie en Gas in Nederland, Jaarverslag & Prognose

Minister Brinkhorst van Economische Zaken heeft de publicatie "Olie en gas in Nederland - Jaarverslag 2003 en prognose 2004-2013" naar de Tweede Kamer gestuurd.

Hieruit blijkt dat de raming van de aardgasreserve per 1 januari 2004 uitkomt op 1615 miljard m3. Terwijl er in 2003 68 miljard m3 is geproduceerd, is de verwachte aardgasvoorraad toch met niet meer dan 4 miljard m3 gedaald. Dit komt door zeven nieuwe vondsten met in totaal een voorraad van 13 miljard m3 en door een herevaluatie van bestaande voorraden met 51 miljard m3.

Bij de herevaluatie gaat het om het saldo van een opwaartse bijstelling van de voorraad in het Groningen veld met 117 miljard m3 (waarvan het grootste deel pas te produceren na 2040), een neerwaartse bijstelling van 73 miljard m3 voor de overige velden op het vasteland en een opwaartse bijstelling van 7 miljard m3 voor het continentaal plat.

De aardoliereserves bedragen per 1 januari 2004 45,4 miljoen m3. Dit is 16,9 miljoen m3 meer dan een jaar daarvoor. De productie van 2,7 miljoen m 3 werd meer dan gecompenseerd door een herevaluatie met 19,6 miljoen m3.

De complete publicatie is te vinden onder www.nitg.tno.nl/oil&gas (bron: Min. EZ)

Meer informatie over Offshore in de Regio Kop van Noord-Holland oa. Haven- en Scheepvaartvereniging en www.denhelderoffshore.nl (Bron: Procensus)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl