Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 13 Juli 2004 Herinrichting zeehaven Den Helder

Er zijn veel ontwikkelingen gaande die verband houden met de inrichting van het havengebied in Den Helder. De TESO veerdienst naar Texel vergroot zijn capaciteit. De offshore activiteiten breiden zich uit. Er wordt een groei verwacht in het transport over water. Een toenemende groei van toerisme is gewenst door de gemeente Den Helder.

Daarnaast heeft Den Helder te maken met een afnemende werkgelegenheid veroorzaakt door de inkrimping van de marine. Om de negatieve gevolgen hiervan te ondervangen is het gewenst dat er een economische impuls komt.

Om de gewenste groeimogelijkheden en de economische ontwikkelingen te stimuleren is het noodzakelijk de huidige inrichting van het zeehavengebied te bezien. Tevens dient duidelijk te zijn wat de beste locatie is voor de TESO veerhaven. De betrokken organisaties hebben aan ProCensus gevraagd een Quick Scan uit te voeren. Doel van de Quick Scan is om in een relatief korte tijd een oplossingsgericht advies op te stellen over de inrichting van de civiele zeehaven, de locatie voor de TESO veerhaven en de verkeersproblematiek. Hierbij moet worden opgemerkt dat het hier expliciet gaat om de herinrichting van het gedeelte van de haven gelegen aan de zeezijde (de zeehaven).

Het initiatief voor deze Quick Scan is genomen door de Helderse Ondernemersvereniging en de Haven- en Scheepvaartvereniging. Het regionaal economische stimuleringsprogramma Kop & Munt en de gemeente Den Helder zagen het belang in van hun inbreng bij het advies en zijn als medeopdrachtgever aangesloten. De samenwerkende partijen hebben de opdracht als volgt geformuleerd:

Een Quick Scan naar de meest kansrijke herinrichting en uitbreiding van de zeehaven van Den Helder, de locatie van de TESO veerhaven en de verkeersproblematiek op basis van het nut en belang voor de betrokken, waarbij tegemoet wordt gekomen aan wensen, en knelpunten (kunnen) worden opgelost.

De door Procensus opgestelde rapportage heeft de status van 'richting gevend'. Het is geen officieel beleid, maar een aanzet om in volle vaart de plannen rond de haven van Den Helder te kunnen realiseren.

Meer informatie over Offshore in de Regio Kop van Noord-Holland oa. Haven- en Scheepvaartvereniging en www.denhelderoffshore.nl (Bron: Procensus)

De opdrachtgevers voor dit onderzoek: De Helderse Ondernemersvereniging, de Haven- en Scheepvaartvereniging, Kop & Munt en de gemeente Den Helder.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl