Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 20 Juli 2004 Staatssecretaris Van Gennip vergeet noorden van Noord-Holland

Niet alleen de provincies in het Noorden van het land hebben kritiek op het voorgenomen economisch beleid van staatssecretaris van Gennip. Ook Hans Schipper, gedeputeerde economische zaken van de provincie Noord-Holland heeft namens Gedeputeerde Staten (GS) in een pittige brief de staatssecretaris aandacht gevraagd voor de problematiek in het noorden, of te wel in de Kop van Noord-Holland.

"Wij onderkennnen dat er aandacht nodig is voor de economische kerngebieden, beschreven in uw publicatie 'Pieken in de Delta: Gebiedsgerichte Economische Perspectieven'. Toch vragen wij u zeer indringend om aandacht voor de met name kwetsbare economische structuur van de Kop van Noord-Holland. De provincie is meer dan Schiphol en het Noordzeekanaalgebied. "

Verder meldt de brief dat er mede door besluiten van het Kabinet - de jarenlange bezuinigingen bij Defensie en de verlammende uitwerking van de PKB Waddenzee - sprake is van forse afbrokkeling van de economische structuur en de werkgelegendheid. Als het vliegveld De Kooy ook nog gesloten worden (daarover circuleren plannen), dan zijn voor de hele Kop in totaal direct 2400 arbeidsplaatsen in het geding.

Gedeputeerde Schipper ziet volop kansen voor een gezonde economische ontwikkeling in de Kop van Noord-Holland. Kansen op het terrein van toerisme, de offshore industrie (daarom moet vliegkamp De Kooy open blijven), duurzame energie en havengebonden bedrijvigheid.

"Wij hebben inmiddels het initiatief genomen om voor dit gebied een Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Noord-Holland-Noord op te richten. Door bundeling van de bestuurlijke krachten willen we de regio krachtiger positioneren. Als provincie hebben wij de afgelopen jaren tientallen miljoenen in dit gebied geinvesteerd. Ook het ministerie heeft fors geïnvesteerd in de Kop van Noord-Holland. Echter wat aan de ene kant wordt opgebouwd, wordt door bezuinigingen aan de andere kant weer teniet gedaan", zo staat te lezen in de brief. Schipper besluit de door GS ondertekende brief met een uitnodiging aan de staatssecretaris om naar Noord-Holland te komen om afspraken maken over hoe rijk, provincie en regio het tij kunnen keren. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl