Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 16 September 2004 Provincie moet helpen om Helderse luchthaven open te houden

Ondernemersorganisatie MKB-Noordwest-Holland heeft Gedeputeerde Staten van Noord-Holland verzocht actie te ondernemen om het Helderse vliegveld open te houden.

De ondernemersorganisatie maakt zich grote zorgen over de gevolgen die de plannen (i.c. terugtrekking van marine-helicopters) van het Ministerie van Defensie zullen hebben voor Den Helder en de regio. Sluiting van de luchthaven betekent niet alleen een direct verlies van 600 arbeidsplaatsen maar heeft tevens negatieve gevolgen voor de economische ontwikkeling van de gehele Kop van Noord-Holland. Met name treft het de juist nu weer aantrekkende off-shore bedrijvigheid.

Onlangs is door Provinciale Staten de Economische Agenda 2004-2007 vastgesteld. Deze agenda is gericht op stimulering van werkgelegenheid en ondernemerschap.

Mede in het kader hiervan dringt MKB-Noordwest Holland er tevens bij de provincie op aan om onderzoek te verrichten naar de wijze waarop de luchthaven kan worden open gehouden en daarmee een economisch stimulerende functie kan verkrijgen voor zowel de gemeente Den Helder als de regio.

Voor meer informatie : drs Harald van Perlstein, tel. 020-4486720 (Bron: MKB Noordwest Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl