Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 20 September 2004 Presentatie Mobsuite 20 september 2004

Mobsuite laat particulieren en ondernemers kosteloos kennismaken met ICT

Maandag 20 september, 15.00 uur, zal de 'Mobsuite', een project van de Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland, voor het Gewestgebouw in Schagen gepresenteerd worden aan de Plaatselijke LEADER+ Groep. LEADER+, het Europese programma voor plattelandsontwikkeling, heeft het project Mobsuite samen met het regionaal stimuleringsprogramma Kop & Munt financieel mogelijk gemaakt. De Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland voert dit project in samenwerking met projectpartners Archimedes, Windkracht Internet en Internetplaza uit.

Gratis ICT-workshops voor starters, gevorderden en ondernemers

Windows, Word, Excel, PowerPoint, Internet, ERP, draadloos Internetten, overal en altijd toegang tot een bedrijfsnetwerk, Wi-FiÖ Of men nu starter, gevorderde of ondernemer is, de mobiele futureroom Mobsuite biedt de Kop van Noord-Holland de mogelijkheid om geheel kosteloos kennis te maken met (de meest recente) mogelijkheden en toepassingen van ICT. Op een locatie in de buurt, organiseert de rondtrekkende multimedia/ICT-voorziening Mobsuite gratis workshops om de doelgroep te informeren over deze mogelijkheden en toepassingen. En deze ook zelf te laten ervaren.

Bijdrage aan verbetering digitale ontsluiting regio

Het idee voor het laten rondtrekken van een mobiele futureroom, de Mobsuite is ontstaan vanuit het gegeven dat dunbevolkte gebieden, zoals de kop van Noord-Holland, de slag dreigen te missen als het gaat om digitale ontsluiting. En dat in een tijdperk waarin een goede digitale ontsluiting in toenemende mate zo belangrijk wordt geacht. Zo zal de Breedband Internet/ICT, (een ontwikkeling die snel en goedkoop Internetten mogelijk maakt) een groot gedeelte van dit gebied niet zelf ontsluiten. Immers, dit zou een ontsluiting van teveel individuele gebruikers gaan betreffen en dus een te dure aangelegenheid voor aanbieders worden. Gevolg hiervan is dat particulieren en ondernemers onvoldoende kunnen profiteren van mogelijkheden die ICT te bieden heeft. En dat nieuwe ontwikkelingen op dit gebied dan ook nauwelijks gevolgd zullen worden omdat het toch niet toepasbaar zal zijn.

Mobsuite brengt ICT-kennis en mogelijkheden op hoger niveau

Mobsuite wil hier graag verandering in brengen door, gebruik makend van nieuwste technologieŽn zoals Wi-Fi, (draadloos toegang tot netwerken of Internet) de digitale ontsluiting in de Kop van Noord-Holland sterk te verbeteren en de kennis en mogelijkheden van ICT op een hoger niveau te brengen. Daarnaast wil het project Mobsuite bereiken dat ICT-voorzieningen tegen lagere kosten beschikbaar komen voor een groot aantal gebruikers. Samenwerking en het bundelen van de behoefte van individuele afnemers kunnen dit mogelijk maken. Door enerzijds de digitale ontsluiting van de regio te verbeteren en anderzijds de kennis van de mogelijkheden van ICT te vergroten, zal de Kop van Noord-Holland niet op een zijspoor raken in de digitale concurrentieslag.

Meer weten?

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl