Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 13 December 2004 Kamer neemt motie aan voor vestiging Centrum voor Veiligheid en Milieu op zee in Den Helder

De Tweede Kamer heeft dinsdag 7 december unaniem de motie aangenomen waarin de Regering wordt verzocht zich actief in de zetten voor de vestiging van een Centrum voor Veiligheid en Milieu op Zee in Den Helder. De motie werd ingediend door de kamerleden Dezentjť Hamming en De Krom.

In de motie wordt gesteld dat Den Helder een zeer goede locatie is voor het huisvesten van een dergelijke operationele dienst, mede gezien de gunstige ligging ten opzichte van zowel de Noordzee als de Waddenzee. Ook de goede aanwezige infrastructuur en de nabijheid van relevante maritieme actoren spelen een rol.

TNO Den Helder heeft eerder het initiatief genomen voor de oprichting van een Expertisecentrum voor Olie- en ChemicaliŽnbestrijding. Een gezamenlijke huisvesting van beide instituten is zeer wenselijk.

De motie is ingegeven door het feit dat in de afgelopen jaren de Europese wateren diverse malen geconfronteerd zijn met ernstige scheepsrampen. Deze scheepsrampen brengen hoge kosten en grote negatieve milieugevolgen met zich mee. Het Europese instituut Emsa krijgt binnenkort de taak een operationele dienst op te richten te voorkoming en bestrijding van scheepsrampen.

Als het aan de Tweede Kamer ligt komt dit Centrum voor Veiligheid en Milieu op Zee dus in Den Helder. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl