Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 20 December 2004 ZeeVerse Vismarkt Wieringen

Het jaar 2004 loopt al weer op zijn eind. Voor ons als vismarkt een jaar om te kijken of het haalbaar was om dit te realiseren.

Onze verwachtingen zijn, vooral afgelopen zomer ruimschoots overtroffen. De vismarkt is opgezet door vrijwilligers, die direct of indirect betrokken zijn bij de visserij op Wieringen.

De CoĒperatieve visafslag Den Oever U.A. is de trekker van dit gehele project. Wij hopen dat de situatie rond de visafslagen zich stabiliseert. En dat er in de toekomst een landelijke organisatie van visafslagen komt, waarin plaats is voor de visafslag in Den Oever.

Financieel werd de markt mogelijk gemaakt door subsidies van Leader+, de provincie Noord Holland, Kop & Munt en de gemeente Wieringen.

Wij bedanken de vrijwilligers, de visafslag, de geldschieters, en alle andere organisaties en bedrijven voor de prettige samenwerking in 2004.

In 2005 gaan wij op dezelfde voet verder, met in het zomerseizoen (juni/september) weer een uitgebreid programma met evenementen.

In de zomer van 2005 is het ook mogelijk voor groepen de vismarkt te bezoeken. Hier is een arrangement voor samengesteld dat dagvullend is. Naast de vismarkt wordt de dag ingevuld met o.a. een rondrit over Wieringen, het geheime waddeneiland. Meer informatie over de geheimen die Wieringen te bieden heeft: www.wonderlijkwieringen.nl.

Wij zijn zeer blij met de reacties die wij het afgelopen jaar hebben gekregen over het initiatief. Vanuit het hele land weten de bezoekers de ZeeVerse vismarkt inmiddels te vinden.

De website die in mei gelanceerd werd trekt maandelijks meer dan duizend bezoekers, ook een feit waar wij zeer tevreden over zijn.

Qua internet toepassingen zijn wij druk bezig om in de loop van 2005 zaken te lanceren, waardoor het voor u makkelijker wordt om ZeeVerse vis te kopen.

Morgen is de laatste markt van dit jaar, in het nieuwe jaar gaan wij weer van start op zaterdag 8 januari.

De vismarkt heeft nu al enkele arbeidsplaatsen opgeleverd, en wij hopen dat we de komende jaren nog meer arbeidsplaatsen kunnen realiseren. Mocht u ideeŽn hebben wat wij als vismarkt kunnen doen, om het aantrekkelijker te maken voor u, dan zijn die van harte welkom.

De vissoorten die morgen aangeboden worden: Tong kleinmiddel / slip, griet, tongschar, schar, wijting, kabeljauw, pijlinktvis, rode poon, mosselen, oesters, leng, tarbot, langoustines, garnalen, wulken, haai. (Bron: Vismarkt Wieringen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl