Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 11 Januari 2005 Zelfstandigenloket Noord-Holland vanaf 1 januari 2005

Vanaf 1 januari volgend jaar start de gemeente Zaanstad het Zelfstandigenloket Noord-Holland. In dit loket werken 28 gemeenten in Noord-Holland, waaronder Den Helder, samen om uitvoering te geven aan het Bbz (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen) en de Ioaz (Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen).

Ondernemerschap is belangrijk voor de regionale economie. Maar het is niet altijd gemakkelijk om te starten met een eigen bedrijf, vooral niet als u een uitkering heeft. In dat geval heeft u vaak niet de middelen om een bedrijf te financieren en vinden reguliere banken het risico te groot. Heeft u een uitkering op grond van de WWB of WW en wilt u een eigen bedrijf beginnen, dan kunt u een beroep doen op het Bbz. Ook als u als ondernemer al gevestigd bent, maar tijdelijk in financiŽle problemen zit, kunt u daarop een beroep doen. En als u als oudere ondernemer uw bedrijf wil beŽindigen omdat het onvoldoende inkomsten oplevert om van te leven, is er nog de Ioaz.

Samenwerking

Alle gemeenten hebben tot nu toe ieder afzonderlijk de regelingen Bbz en Ioaz uitgevoerd. Het op peil houden van kennis van de regelingen en het bereiken van de doelgroep was daarbij echter een probleem. Daarom is vanuit het ministerie van Sociale Zaken op dit gebied samenwerking tussen gemeenten gestimuleerd, met als resultaat dat in goed overleg met de deelnemende gemeenten, de gemeente Zaanstad vanaf 1 januari 2005 de uitvoering van het Bbz en de Ioaz op zich neemt.

Informatie

Heeft u vragen over de uitvoering van de regelingen Bbz en Ioaz, dan kunt u vanaf maandag 3 januari terecht bij het Zelfstandigenloket. U vindt het loket in het IKTC-gebouw bij het NS-station aan de Cypressehout 95 in Zaandam, telefoon (075) 6504200. Op een aantal vaste locaties, waaronder Den Helder, is op een vaste dag spreekuur voor de regio. In Den Helder is dit iedere dinsdag in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20. Wilt u hiervan gebruik maken, maak dan eerst een telefonische afspraak met een consulent van het Zelfstandigenloket. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl