Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 13 Januari 2005 Servicebureau voor de agrarische sector

De WLTO en het Gewest Kop van Noord-Holland hebben het initiatief genomen om te onderzoeken hoe en op welke manier ze de agrarische sector het beste kunnen adviseren als het gaat om technische en bouwkundige aanpassingen in het bedrijf. Het blijkt dat er nog heel veel kosten bespaard kunnen worden als de agrarische ondernemers energie- zuiniger werken, minder water verbruiken en efficiŽnter hun afval verwerken. Ook in de bedrijfsvoering kan een kostenbesparende aanpak ingevoerd worden. Leader+, Kop & Munt en de provincie zijn enthousiast over het initiatief en hebben subsidies verstrekt om het onderzoek voor het oprichten van een Servicebureau te laten plaatsvinden.

Het haalbaarheidsonderzoek zal in het voorjaar 2005 worden afgerond. Als het resultaat positief is dan wordt het onderzoek afgesloten met het ondertekenen van verklaringen voor een samenwerkingsdeelname door de toeleveranciers zoals aannemers, installateurs, loodgieters, elektriciens, technische en financiŽle adviseurs en banken. Het Servicebureau voorziet deze toeleveranciers van kennis over energiezuinige en waterbesparende maatregelen zodat zij de agrariŽr een compleet technisch en bouwkundig advies kunnen geven. De klant kan ook op de site www.doeproject.nl informatie vinden over kostenbesparende en innovatieve toepassingen in de agrarische sector.

Het Servicebureau kan de agrarische ondernemer eveneens helpen bij het aanvragen van subsidies die beschikbaar zijn voor het nemen van energiebesparende maatregelen bij (ver)bouw van bedrijfsgebouwen. Het aanvragen van een subsidie is veelal een tijdrovende en ingewikkelde klus. Specialisten die verbonden zijn aan het Servicebureau kunnen de agrariŽr adviseren en enkele administratieve handelingen van hen overnemen.

De provincie Noord-Holland en de subsidieprogrammaís Leader+ en Kop & Munt dragen een kleine Ä 75.000 bij. Samenwerken en in het bijzonder multidisciplinaire samenwerkings-verbanden wordt door deze drie partijen gewaardeerd en ondersteund.

Voor meer informatie surf naar www.leader-plus.org

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl