Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 13 Januari 2005 Provincie geeft impuls aan Hollands Bloementuin

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland gaan Provinciale Staten voorstellen om een extra bedrag van 2,6 miljoen Euro beschikbaar te stellen aan Hollands Bloementuin, hťt voorbeeldproject voor milieuvriendelijke bollenteelt, in Anna Paulowna.

Met dit bedrag zullen de verantwoordelijke gemeente Anna Paulowna en het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in staat worden gesteld om het fietspad en de waterberging te realiseren. Hiermee wordt een stap dichterbij gezet in de realisatie van het Hollands Bloementuin project.

Om Hollands Bloementuin een positieve impuls te geven, heeft Gedeputeerde Staten naast de extra gelden ingestemd met een organisatorische wijziging van het project. Hierdoor worden taken en verantwoordelijkheden op logische wijze bij de participanten neergelegd. De rol van de CoĒperatie Westpolder, opdrachtgever van het project, zal worden beŽindigd. Het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier wordt hierdoor verantwoordelijk voor de realisatie van de waterberging, de controle van de waterkwaliteit en de rietveldenzuivering (helofytenfilters). De gemeente Anna Paulowna draagt zorg voor de realisatie van het fietspad.

Gemeente en hoogheemraadschap ontvangen hiervoor een subsidie van de provincie. Eventuele meerkosten zullen voor rekening komen van deze beide overheden. De provincie vervult dan nog uitsluitend de rol van medefinancierder tot een maximum van de ter beschikking gestelde financiŽle middelen. De formele afspraken over de taken en verantwoordelijkheden van betrokken partijen zullen worden vastgelegd in een afsprakenkader, dat na goedkeuring zal worden ondertekend door de betrokkenen.

In 1998 is gestart met de ontwikkeling van Hollands Bloementuin, het pilotproject voor permanente bollenteelt, in de gemeente Anna Paulowna. Doel van de pilot is het met behulp van helofytenfilters en een aangepast watersysteem realiseren van bloembollenteelt zonder negatieve milieu-effecten voor de omgeving. Daarbij moet het gebied toegankelijk zijn voor wandelaars en fietsers. Naast de ontwikkeling van 350 ha. bollenland, is op deze locatie tevens een servicecentrum voor bollenkwekers en een showtuin voor het publiek gepland. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl