Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 31 Januari 2005 Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord afgerond

Ton Hooijmaijers: "Doorgaan op ingeslagen weg"

Op 26 januari heeft de provincie Noord-Holland het proces rond de totstandkoming van het Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord definitief afgesloten. Samen met gemeenten, het bedrijfsleven, diverse maatschappelijke organisaties en burgers heeft de provincie de afgelopen 2 1/2 jaar gewerkt aan het Ontwikkelingsbeeld. Die samenwerking is goed verlopen. Gedeputeerde Hooijmaijers wil deze samenwerking graag voortzetten.

De bijeenkomst in Slothotel Igesz te Schagen stond voornamelijk in het teken van de presentatie van het gedrukte Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord. Henry Meijdam, nu burgemeester van de gemeente Zaanstad, was aanwezig om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Meijdam, die vanaf het begin bij het proces betrokken is geweest, overhandigde vervolgens exemplaren aan vertegenwoordigers van de betrokken partijen.

Ook gedeputeerde Ton Hooijmaijers was aanwezig. Door zijn rol als voorzitter van de Statencommissie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting heeft hij een goed beeld gekregen van de ontwikkelingen in het gebied.

Hooijmaijers: "Het is mooi in Noord-Holland Noord. Maar de economische bedrijvigheid kan beter. Daar moeten we voor zorgen. Dat geldt ook voor voldoende ruimte om te wonen. De samenwerking wil ik graag voortzetten. Maar ik wil ook de discussie levendig houden. Met andere woorden: ik hoop dat we doorgaan op de ingeslagen weg".

Het Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord is de toekomstvisie voor de periode 2004-2014, met een doorkijk naar het jaar 2030. Dit streekplan geldt voor de regio's Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Noord-Kennemerland. Op 25 oktober 2004 hebben Provinciale Staten het plan vastgesteld. In de maanden daarna heeft de provincie gewerkt aan het vervolmaken van de tekst, de bijbehorende kaarten.

De gedrukte versie van het Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord (inclusief kaarten, de samenvatting en een cd-rom) is tegen betaling van € 25,- verkrijgbaar bij het servicepunt van de provincie Noord-Holland: telefoonnummer: 023-514 4300.

U kunt bij het servicepunt ook een (gratis) samenvatting bestellen. Vanaf week 6 ligt het volledige Ontwikkelingsbeeld ter inzage bij alle openbare bibliotheken in Noord-Holland Noord.

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met mevrouw J. Kluit, projectleider streekplanprocedure, tel. 023-514 3172. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl