Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 02 Juni 2005 Bestuur Bedrijfsregio Noordwest-Holland Steunt Ontwikkelingsmaatschappij

Het bestuur van de Bedrijfsregio Noordwest-Holland heeft unanieme steun uitgesproken voor de oprichting van de Ontwikkelingsmaatschappij. Wel vindt zij dat aan een aantal voorwaarden moet worden voldaan voordat de Bedrijfsregio Noordwest-Holland hierin definitief kan opgaan.

De bestuursleden willen een garantie dat behouden blijft, wat door de jaren heen is opgebouwd (denk hierbij aan expertise, netwerken, kennis etc.) Daarnaast benadrukt het bestuur dat herkenbare invloed op de aansturing van de nieuwe organisatie vanuit de regio gegarandeerd moet zijn. Ook heeft men zich uitgesproken voor een zorgvuldige overgangsregeling voor het personeel.

De Provincie Noord-Holland streeft ernaar de ontwikkelingsmaatschappij in 2006 van start te laten gaan. Het bestuur van de Bedrijfsregio Noordwest-Holland lijkt het realistischer om uit te gaan van 1 januari 2007. Echter, indien er eerder aan de door het bestuur gestelde voorwaarden is voldaan, kan er wat hen betreft snel gestart worden met het in elkaar schuiven van de werkzaamheden en kan daarmee een aanzienlijke tijdwinst geboekt worden.

Enige tijd geleden heeft de Provincie Noord-Holland het initiatief genomen om tot de opzet van een ontwikkelingsmaatschappij voor de noordelijke regio in Noord-Holland te komen. Doel van deze ontwikkelingsmaatschappij is het stimuleren van de regionale economie in het noorden van de provincie Noord-Holland. Door groei van de werkgelegenheid kan de scheve woon-werkbalans meer in evenwicht komen.

In de plannen gaan de huidige activiteiten van de Bedrijfsregio’s Noordwest-Holland, Kop van Noord-Holland en de RESsen Halter in Balans en Kop & Munt onderdeel uitmaken van het takenpakket van de nieuwe ontwikkelingsmaatschappij.

Voor meer informatie:

Bedrijfsregio Noordwest Holland
Dr. C. J.K. van Aalstweg 8 G
1625 NV Hoorn
t. 0229-210086
www.bnw.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl