Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 21 Juni 2005 `Den Helder vestigingsplaats voor Kenniscentrum`

De komst van een Nederlands Veiligheidscentrum voor Veiligheid en Milieu op zee (NCVM) in Den Helder wordt gesteund door de heer J. van Kooten, projectleider Noordzee-aangelegenheden van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Directoraat-Generaal Transport en Luchtvaart.

De heer Van Kooten stelde in zijn inleiding op het symposium "Waddenzee kwetsbaar?" dat als er een Europees kenniscentrum komt, Den Helder daarvoor de aangewezen vestingsplaats is. Tijdens het symposium, dat in Den Helder werd gehouden, wilde de gemeente antwoord krijgen op vragen als "Hoe kwetsbaar is de Waddenzee bij een scheepsramp?", "Hebben we een veiligheidsmanco op zee?" en "Is er noodzaak tot verdere bescherming?"

De gemeente Den Helder werkt samen met een selectie van publieke en private partners aan de realisatie van het Nederlands Centrum voor Veiligheid en Milieu op zee in Den Helder. Uitgangspunt van het NCVM-initiatief is de bestaande kennisbasis uit te bouwen tot een internationaal kennis- en trainingscentrum voor veiligheid en milieu op zee in de breedste zin van het woord. Met dit initiatief wil Den Helder zich profileren als veiligheidscentrum voor de zee, waarmee vooral hoogwaardige werkgelegenheid aangetrokken kan worden.

Dit alles onder het motto: Bescherming van de Waddenzee begint in de Noordzee en start in Den Helder! (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl