Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 19 Juli 2005 Stevige schouders onder de Kop blijven nodig (voortgangsrapportage 2004)

Het aantal arbeidsplaatsen in de Kop van Noord-Holland is de afgelopen jaren met ruim 5.000 banen toegenomen, maar omdat het Ministerie van Defensie nieuwe bezuinigingen blijft afroepen, is de kans groot dat de werkgelegenheid in de Kop onder druk komt te staan. Dit staat in de Voortgangsrapportage 2004 van Kop & munt, het Regionaal Economisch Stimuleringsprogramma voor de Kop van Noord-Holland voor de periode 2000-2006.

Kop & munt is een gezamenlijk initiatief van de gemeentebesturen in de Kop, het Gewest Kop van Noord-Holland, de provincie Noord-Holland, de Kamer van Koophandel en verschillende ministeries. Doel van dit regionale stimuleringsprogramma is om de economie in de Kop van Noord-Holland een impuls te geven. Dit wil Kop & munt bereiken door 5.000 nieuwe arbeidsplaatsen te creëren, de (langdurige) werkloosheid met 30% te verminderen en de vestigingslocaties voor bedrijven te verbeteren.

In 2004 zijn in totaal 24 projecten door middel van een financiële bijdrage van Kop & munt gestart of voortgezet. In totaal is daarbij € 1 miljoen in de regio geïnvesteerd. De ondersteunde projecten zijn verdeeld over de zes speerpunten van Kop & Munt:

Ambities

De afgelopen jaren is de werkgelegenheid in de Kop gegroeid. Het is de vraag of de groei van het aantal arbeidsplaatsen in de toekomst wordt gehandhaafd. Het Ministerie van Defensie blijft nieuwe bezuinigingen afroepen die ook de Marine in Den Helder zullen treffen. De gemeente Den Helder, de provincie, de Ondernemersfederatie Kop van Noord-Holland (OFK) en Kop & munt hebben hun pijlen daarom gericht op het creëren van mogelijkheden voor civiel medegebruik van het Marinebedrijf met zijn geavanceerde instrumenten en technologieën. Op die manier kan er ingespeeld worden op toekomstige situaties die mogelijk de economie negatief beïnvloeden.

Het ECN wordt gevraagd de kennis op het gebied van energie te delen met marktpartijen zodat kennis omgezet kan worden in industriële producten en toepassingen. De ICT sector en de offshore worden ook gestimuleerd om de omgeving mee te laten profiteren van hun kennis. Het dit jaar te openen Offshore Service Center in Den Helder levert behalve 70 directe arbeidsplaatsen ook nog eens 250 banen elders in de stad en regio op.

U kunt de Voortgangsrapportage 2004 downloaden via www.kopenmunt.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kop & munt: 0223 66 13 73.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl