Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 31 Augustus 2005 Den Helder en haar Haven present op Offshore Europe 2005

Van 6 tot en met 9 september aanstaande wordt in Aberdeen (Schotland) de beurs Offshore Europe 2005 gehouden. Deze beurs geldt als één van de meest toonaangevende beurzen op de Europese Offshoremarkt. Jarenlange kennis en ervaring worden uitgewisseld tussen de meer dan 26.000 bezoekers en 1400 beursdeelnemers uit 34 landen. Dit alles laat zien dat de Offshoresector een dynamische sector is.

Economische Zaken en de Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland hebben tijdens deze beurs een gezamenlijke presentatie in de vorm van een stand. Door middel van foto's, brochures, factsheets, een doorlopende videopresentatie en de kennis van de standbemensing zetten zij Den Helder en de regio krachtig neer als hét Offshore Service & Logistics Center van Nederland. Bedrijven uit deze voor Den Helder zo belangrijke sector hebben een mailing ontvangen om met deze gezamenlijke presentatie mee te doen.

De zeehaven Den Helder heeft zich vanaf de jaren zeventig ontwikkeld tot de belangrijkste offshorehaven van Nederland. Met activiteiten op het gebied van service, onderhoud, toelevering en bevoorrading van booreilanden en exploitatieplatforms groeide Den Helder uit tot een belangrijke schakel in de bedrijfs- en transportlogistieke keten van aardolie- en gasbedrijven. De sterkte van Den Helder ligt ook in het uitgebreide aanbod van producten en diensten waardoor Den Helder is uitgegroeid tot hét Offshore Service en Logistics Center.

De investering van Den Helder in de Paleiskade, bedrijventerreinen en infrastructuur voor de olie- en gaswinningindustrie zorgt ervoor dat de "Southern North Sea Pool" - waarin NAM, Gaz de France, BP, TotalFinaElf, UNOCAL, CH4 en logistieke dienstverlener Peterson/Supplylink samenwerken (zie www.snspool.com) - haar logistieke zaken en de bevoorrading van de platforms vanuit Den Helder laat plaatsvinden. Andere oliemaatschappijen die actief zijn op het Nederlands Continentaal Plat oriënteren zich op de faciliteiten op de Paleiskade en de vestigingsvoordelen die Den Helder heeft. Zelfs oliemaatschappijen die op het Brits deel opereren hebben interesse getoond om vanaf de Paleiskade hun logistiek en bevoorrading te organiseren.

De Paleiskade is één van de best geoutilleerde 'offshore supply bases' in de wereld met alle geavanceerde bedrijf- en milieuvoorzieningen, waar 24 uur per dag top getraind personeel gereed staat om diensten te verlenen aan de offshore sector. Met Den Helder Airport, Industriepark Kooijpunt, de in ontwikkeling zijnde regionale binnenhaven nabij Kooijpunt en de Paleiskade heeft Den Helder vier 'state of the art' vestigingslocaties voor bedrijven om in de volgende decennia de offshore-industrie op een adequate, effectieve en kostenefficiënte wijze te bedienen.

De Helderse delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van bedrijfsleven en overheid en staat onder leiding van Nico Bais, wethouder Economische Zaken, Havenaangelegenheden en Financiën. Op woensdag 7 september is hij gastheer tijdens een receptie voor bedrijven die Offshore Europe bezoeken of daaraan deelnemen. Dat doet hij samen met gedeputeerde Hans Schipper, de branchevereniging voor offshorebedrijven IRO, de vereniging voor bedrijven aan het Noordzeekanaal AYOP / AMPORT én de Nederlandse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk. De bedrijven die meedoen aan de Helderse inzending zijn Bluestream Nederland BV., Chartworx, Den Helder Training Centre DHTC, HGG Middenmeer, Peterson Supplylink en de Haven- en Scheepvaartvereniging Den Helder.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl