Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 31 Augustus 2005 Boerderijkamers Noord-Holland Noord. Begeleiding bij het starten van een logiesaccommodatie

De Stichting Hotel de Boerenkamer is in navolging van haar succesvolle initiatief in Noord-Holland Midden ook in Noord-Holland Noord een project gestart waarin de mogelijkheden worden verkend voor de ontwikkeling van kleinschalige hoogwaardige logiesaccommodaties in agrarische bedrijven.

U kent ze wel, bijzondere (stolp)boerderijen die het beeld en de sfeer bepalen van een gebied. Voor authentieke boerderijen is een toeristische invulling een interessante extra inkomstenbron.

Authentieke hoogwaardige logiesaccommodaties

Het project is bedoeld voor agrariërs die geïnteresseerd zijn in het opzetten van kleinschalige karakteristieke logiesaccommodaties en voor agrariërs die hun bestaande logiesaccommodatie verder willen professionaliseren.

De consument stelt steeds meer eisen aan een accommodatie en verwacht een goed gastheerschap van de ondernemer. Dat lijkt eenvoudig, maar dat is het niet.

Het opstarten en 'runnen' van een logies & ontbijtaccommodatie is immers een andere tak van sport dan het voeren van een agrarische onderneming. Een goede begeleiding vormt de opmaat voor succes. Het project 'Boerderijkamers in Noord-Holland Noord' voorziet hierin.

Het project biedt begeleiding bij het zoeken naar subsidies, het verkrijgen van vergunningen en bij het maken van bedrijfsplannen en verbouwingsplannen. Het biedt onderlinge scholing, samenwerking met collega-ondernemers en gezamenlijke marketing en promotie. Vervolgens verzorgt het de aansluiting bij de landelijke samenwerking Neerlands Goed, waarbij de (inter)nationale marketing, boekingen en kwaliteitszorg centraal staan.

Het project ' Boerderijkamers in Noord-Holland Noord' is een initiatief van de Stichting Hotel de Boerenkamer. Het project wordt medegefinancierd door Halter in Balans, Kop & Munt en door de provincie Noord-Holland en de EU op grond van de kaderverordening Plattelandsontwikkeling (Europees Oriëntatie en Garantiefonds voor de Landbouw (EOGFL).

De projectcoördinatie is in handen van Bureau Vandertuuk bv gevestigd te Beetsterzwaag.

Informatieavonden

De stichting Hotel de Boerenkamer organiseert eind september informatieavonden voor agrariërs die geïnteresseerd zijn in het opzetten van dergelijke logiesaccommodaties. Op deze avonden zal meer verteld worden over de kansen die er voor deze accommodaties op de markt zijn. Ook wordt ingegaan op de haalbaarheid en de landelijke en regionale samenwerkingsmogelijkheden.

Daarnaast zal een ondernemer, die een paar jaar geleden is gestart met luxe logies op het bedrijf, vanuit de praktijk het één en ander vertellen.

Luister naar Radio Noord-Holland

Verspreid over de gehele dag zal tot 16 september a.s. een radiospotje over dit project te horen zijn op Radio/TV Noord-Holland.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Bureau Vandertuuk te Beetsterzwaag, tel. 0512-382330 of e-mail matthieu.wiel@vandertuuk.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl