Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 22 December 2005 Kop & Munt, een sterk merk (Nieuwsbrief 2005)

Kop & munt heeft in samenwerking met de negen gewestgemeenten in de Kop van Noord-Holland, de provincie, drie ministeries, de Kamer van Koophandel en verschillende marktpartijen in de afgelopen vijf jaar de doelstelling bereikt: het creŽren van 5.000 werkplekken. Dit is niet de verdienste van Kop & munt; het is het bedrijfsleven en de organisaties die werkgelegenheid kunnen aanbieden. Kop & munt stimuleert organisaties in hun productontwikkeling en bij het vernieuwen van de dienstverlening. In de recent verschenen Nieuwsbrief 2005 van het projectbureau Kop & munt is uitgebreid aandacht besteed aan de ruimte die ondernemers hebben in de Kop van Noord-Holland om hun ambities te verwezenlijken.

Het doel van Kop & munt is de economie van de Kop van Noord-Holland te stimuleren zodat de regio zich beter en gevarieerder kan ontwikkelen. Het projectbureau Kop & munt doet dit met het verlenen van subsidies, het geven van advies en het inzetten van mankracht. Ook kan Kop & munt ondernemers in contact brengen met degenen die ze verder kunnen helpen met het ontwikkelen van hun ideeŽn en het uitwerken van hun plannen. Elk jaar geeft Kop & munt een Nieuwsbrief uit om te laten zien welke interessante projecten in de afgelopen maanden opgestart of afgerond zijn. Kop & munt heeft een stimulerende taak en kan innovatieprocessen ondersteunen, beginnende ondernemers een coachingstraject aanbieden en het voor werkzoekenden mogelijk maken zich bij of om te laten scholen zodat voor hen de kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot.

Een bindmiddel

Behalve Kop & munt is het Waddenfonds ook een bindmiddel. Samen met de provincie en de vier Waddengemeenten in de Kop van Noord-Holland, Texel, Den Helder, Anna Paulowna en Wieringen, heeft Kop & munt een projectenlijst opgesteld voor de gehele Noord-Hollandse waddenregio. De lijst dient als voorbereiding want het Waddenfonds is nu nog leeg. Zo gauw er inkomsten zijn uit gasboringen dan kan het Waddenfonds in een periode van 20 jaar beschikken over 800 miljoen.

Kop & munt hoort bij de top 5

Het subsidieprogramma Kop & munt heeft een looptijd van zes jaar en die eindigt officieel in december 2006. Met het oprichten van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord ontstaan er echter nieuwe kansen voor het programma Kop & munt dat een sterk merk is gebleken. Veel projecten zijn opgestart en ook al afgerond, de doelstelling van 5.000 nieuwe arbeidsplaatsen is binnen de looptijd gehaald en de bekendheid van Kop & munt binnen en buiten de Kop van Noord-Holland is groot. Vorig jaar stond Kop & munt in een rapport van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid genoemd als een van de vijf beste organisaties in Nederland als het gaat om het organiserend vermogen voor regionaal arbeidsmarktbeleid. Kop & munt gaat hiermee door, de Kop verdient een sterke partner!

De Nieuwsbrief 2005 en het Uitvoeringsprogramma 2005-2006 zijn gratis aan te vragen bij projectbureau Kop & munt in Den Helder, tel. 0223 66 13 73 of zijn te downloaden van www.kopenmunt.nl. Binnenkort ligt de Nieuwsbrief 2005 ook bij de gemeenten in de Kop van Noord-Holland inclusief Texel.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl