Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 04 Januari 2006 Kamer van Koophandel Noordwest-Holland moet zelfstandig blijven

Gedeputeerde Hans Schipper (Economie) van de provincie Noord-Holland pleit in een onlangs verstuurde brief aan staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken) voor het zelfstandig voortbestaan van de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland. Schipper reageert hiermee op de voorgenomen fusie van Kamers van Koophandel in Nederland.

Fusie

De Kamers van Koophandel (KvK's) in Nederland moeten op de schop, vindt de staatssecretaris van Economische Zaken. De huidige 21 regio's moeten uiteindelijk gefuseerd worden tot 10 Kamers van Koophandel. Schaalvergroting moet leiden tot betere belangenbehartiging van het bedrijfsleven, aldus de staatssecretaris.

Contramal

Volgens Schipper "Dreigt het noorden van onze provincie bij alle (terechte) aandacht die er is voor versterking van de internationale concurrentiepositie van de Noordvleugel van de Randstad tussen wal en schip te geraken", zo schrijft hij. "De economische en ruimtelijke situatie in het noorden van Noord-Holland is van een geheel andere aard en schaal: de nadruk ligt op agrarische bedrijvigheid, toerisme en recreatie en havengebonden bedrijvigheid (Den Helder). Het noorden is een contramal van het overvolle en dynamische zuiden", aldus de gedeputeerde.

Herkenbaar gezicht

De provincie heeft daarom het initiatief genomen om samen met (30) gemeenten en het bedrijfsleven te komen tot de oprichting van een Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in 2006. Een initiatief waarin de KvK Noordwest-Holland een belangrijke deelnemer is. Schipper acht het van groot belang dat het herkenbare gezicht van de KvK Noordwest-Holland en de intensieve contacten die er zijn met de gemeenten en het bedrijfsleven behouden blijven. Schipper spreekt in zijn brief aan de staatssecretaris de vrees uit dat als de KvK Noordwest- Holland moet opgaan in één grootschalige Kamer van Koophandel voor de hele Noordvleugel van de Randstad dit zijn doel voorbij schiet.

Daarbij komt dat de regio die door de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland wordt bediend in haar eentje al tweemaal groter is dan bijvoorbeeld die van Zeeland, en even groot als de provincies Groningen en Drenthe tezamen. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl