Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 02 Februari 2006 Nieuw uitdagerskrediet voor risicovolle projecten

Minister Brinkhorst van Economische Zaken (EZ) trekt in 2006 12,2 miljoen euro uit voor Nederlandse mkb-bedrijven die risicovolle innovatieprojecten gaan uitvoeren. Bedrijven die de uitdaging aangaan kunnen voor een derde van de kosten van een project een krediet aanvragen. Er geldt een maximumbijdrage van ťťn miljoen euro. Brinkhorst verwacht met dit zogenaamde uitdagerskrediet ondernemers te bewegen excellente innovatieprojecten te starten, die zonder zijn bijdrage niet haalbaar zijn.

De minimum omvang van een project is vastgesteld op 300.000 euro. De kleinste bijdrage per project is dus 100.000 euro. De minister heeft verder als voorwaarde gesteld dat hij projecten zoekt die de potentie hebben te leiden tot substantiŽle en snelle groei (minimaal 20-50% per jaar) van de onderneming, in omzet en/of in aantal medewerkers.

Het uitdagerskrediet, dat vandaag is gepubliceerd in de Staatscourant, is de eerste regeling binnen de nieuwe `Kaderregeling Subsidies Innovatieprojectenī waarop ondernemers een beroep kunnen doen. Deze regeling is een verzameling instrumenten die gerichte financiŽle ondersteuning aan innovatieprogrammaīs biedt. De regeling is zo opgezet dat de administratieve lasten voor het bedrijfsleven laag zijn.

Aanvragen voor deze nieuwe kredietregeling kunnen met ingang van 15 februari aanstaande ingediend worden bij SenterNovem, dat de regeling uitvoert in opdracht van EZ.

Meer informatie: Meer informatie vindt u op www.senternovem.nl/uitdagerskrediet (bron: Min. EZ)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl