Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 02 Februari 2006 Europarlementarier bezoekt de Kop van Noord-Holland

Op vrijdag 3 februari bezoekt Europarlementariër mevrouw Dorette Corbey (PvdA) Den Helder en Wieringen. Dit werkbezoek zal zich voornamelijk toespitsen op de visserij activiteiten in Noord-Holland. Mevrouw Corbey is als Europarlementariër onder andere lid van de Commissie voor het bevorderen van Milieuvriendelijker Visserijmethoden en als zodanig geïnteresseerd in de initiatieven die de vissers nemen om het roer om te gooien. Tijdens dit werkbezoek ontmoet zij gedeputeerde Hans Schipper. Voor de gedeputeerde is de visserij in Noord-Holland een economische sector, waarvan hij het belang graag voor het Europese voetlicht wil brengen.

Hans Schipper: "De visserij is een economische bedrijvigheid die nog steeds van belang is voor Noord-Holland. Als we bijvoorbeeld naar de Kop kijken zien we dat de Wieringer vissers en de visafslag Den Helder/Den Oever met daaraan gekoppeld de succesvolle ZeeVerse Vismarkt bepalende bedrijfsactiviteiten zijn voor de regio. De visserij wordt weliswaar steeds meer aan banden gelegd door de aangescherpte wet- en regelgeving maar de visvangst is voor velen toch een bestaan. Dit leidt ertoe dat de vissers open staan voor nieuwe ideeën, mee willen denken over toekomstmogelijkheden en hun Wad zowel willen beschermen als willen gebruiken voor hun visvangst. Innovatieve en duurzame ontwikkelingen zijn daarvan het gevolg. Ik heb daar waardering voor en ik wil Europa graag overtuigen van het feit dat de gelden in het nieuw gevormde Visserijfonds dan ook breder ingezet moeten worden dan alleen sec voor de visserij of de sanering van deze oeroude bedrijfstak."

De provincie wil onder meer met het Regionaal Economisch Stimuleringsprogramma Kop & munt aantonen dat de visserijsector ook een belangrijk werkgelegenheidsaspect heeft. Vaak wordt onderschat hoe groot de economische spin off is van de visserij.

Hans Schipper: "Een kwart van de inkomsten op Wieringen bijvoorbeeld is afhankelijk van de visserij. Als dat wegvalt moeten we zoeken naar compensatie. Gelukkig heeft het toerisme nog groeikansen. De ZeeVerse Vismarkt is binnen een jaar uitgegroeid tot een bekende toeristische markt waar zowel de consument als de horeca verse vis koopt. De mosselkwekers en vissers hebben verschillende methoden en technieken bedacht en ontwikkeld om de mosselteelt duurzaam te maken. Er gebeurt heel veel en wij willen dat graag zichtbaar maken voor Europa want daar wordt het fonds beheerd. We willen het Visserijfonds nu aanspreken om diversificatie, innovatie en structuurversterkende maatregelen mee te kunnen financieren. Wij vertrouwen erop dat wij met dit bezoek mevrouw Corbey de boodschap richting Brussel meegeven dat de visserijsector het waard is om gesteund te worden."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl