Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 16 Februari 2006 Smikkelen en smullen met vis

Het Innovatiefonds Kop van Noord-Holland voor het Midden- en Kleinbedrijf heeft besloten de groei van de Texelse Visspecialist met een achtergestelde lening te stimuleren met het vooruitzicht dat het aantal medewerkers zal toenemen. De viswinkel annex groothandel en visrestaurant ligt in het rustieke havendorp Oudeschild, direct achter de dijk! Zaterdag 18 februari opent de vernieuwde Texelse Visspecialist officieel zijn deuren. De week erna fêteert ondernemer Bongaards zijn klanten op euroknallers; een vissnack voor één euro!

Hordes toeristen uit binnen- en buitenland lopen de viswinkel in en uit. De Texelse Visspecialist is dan ook een seizoensbedrijf met de piekuren rond lunchtijd en laat in de middag. Op die momenten moet de verkoop snel, behendig en met kwalitateit plaatsvinden, zowel van de rauwe vis als van de kant en klare visplateaus die ter plekke bereid, geserveerd en genuttigd worden. Behalve de twee eigenaren werken er nog vijftien medewerkers. Dit aantal zal na de verbouwing en herinrichting van de winkel en de uitbreiding van het assortiment groeien. Het scheppen van werkgelegenheid is een van de voorwaarden die het Innovatiefonds stelt aan ondernemers die een verzoek indienen voor een lening.

Innovatief ondernemen

Een andere voorwaarde is dat bedrijven innoveren. De Texelse Visspecialist doet dat op verschillende manieren. Productinnovatie gebeurt door het plaatsen van een groot aquarium waarin haaien, murenes (zeepaling) en een school zilvervissen rondzwemmen. Een trekker voor de bezoeker evenals de demonstraties van het schoonmaken en het bereiden van vis. De Texelse Visspecialist wil zich nog verder ontwikkelen als toeristische attractie en is samen met het Theater Restaurant Klif 12 in Den Hoorn naar een mogelijkheid aan het zoeken om de toerist iets speciaals te laten beleven.

Het uitbreiden van het assortiment met levende oesters en kreeften uit vers zeewater, is een tweede productinnovatie. De nieuwe en grotere vistoonbank geeft de gelegenheid om deze exclusieve vissoorten op de juiste manier uit te stallen. De Texelse Visspecialist onderscheidt zich nu al met de verkoop van haai en rog.

Er is sprake van procesinnovatie bij het installeren van een hoogrendement energiezuinige en milieuvriendelijke bakoven die door een leidingstelsel verse visbakolie aangevoerd krijgt en waardoor gebruikte olie wordt afgevoerd. De gerechten worden op flatscreens gepresenteerd en een speciaal voor deze ondernemer ontworpen draadloos kassasysteem zorgt ervoor dat de verkoop ook in de piekuren snel en goed afgehandeld kan worden.

Innovatiefonds en werkgelegenheid

De provincie Noord-Holland, het Regionaal Economisch Stimuleringsprogramma Kop & munt en de Rabobank Kop van Noord-Holland willen het innoverend vermogen van de ondernemers in de Kop van Noord-Holland stimuleren. Stilstand is achteruitgang en dat willen de samenwerkende partijen in deze economisch kwetsbare regio voorkomen. Het creëren van werkgelegenheid is belangrijk voor het behoud van een vitale regio met een gezonde economie.

Het Innovatiefonds beschikt over € 700.000 die als achtergestelde leningen van maximaal € 50.000 per ondernemer, ingezet kan worden. Tot nu toe zijn al negen ondernemers met dit fonds op weg geholpen.

Het Innovatiefonds biedt kansen voor ondernemers en een economisch toekomstperspectief voor de regio!

Zie ook www.detexelsevisspecialist.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl