Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 27 Maart 2006 Nieuw project voor vrouwelijke ondernemers op het platteland

Kalden gaf vrijdag 24 maart het startschot in Den Haag

Met ingang van 1 april a.s. gaat een nieuw project van start dat mogelijkheden biedt voor vrouwen op het platteland om hun ondernemerschap te versterken. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van LTO Vrouw en Bedrijf en de Federatie Zakenvrouwen, die al enige tijd met elkaar samenwerken. Secretaris-generaal Chris Kalden van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) geeft op vrijdag 24 maart a.s. op het departement in Den Haag het startschot voor het project.

De commissie LTO Vrouw en Bedrijf richt zich op de sociaal-economische belangenbehartiging van vrouwelijke agrarische (mede)ondernemers. De Federatie Zakenvrouwen is een overkoepelend orgaan van netwerken voor vrouwelijke ondernemers. Ze hebben bij hun belangenbehartigende activiteiten veel gemeen en tal van raakvlakken. Beide partners willen met het project nieuwe mogelijkheden aanreiken om de positie van vrouwelijke (mede)ondernemers te verbeteren.

Het project (’Ondernemend netwerken op het vitaal platteland’) richt zich op alle vrouwelijke ondernemers en heeft een looptijd van drie jaar. Het wordt gefinancierd door het Ministerie van LNV. Voor de doelgroep worden speciale ondernemersdagen georganiseerd. Voorts zal een digitaal knooppunt voor vrouwelijke ondernemers worden opgezet.

Startende vrouwelijke ondernemers kunnen meedoen aan een coachingstraject. Voorts worden initiatieven ondersteund tot nieuwe samenwerkingsverbanden. Ook wordt gewerkt aan een verbreding van het aanbod van bepaalde producten (bijvoorbeeld verzekeringen) en de gezamenlijke inkoop van producten. (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl