Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 15 Mei 2006 Waar kleine bedrijven groot in kunnen zijn - dinsdag 6 juni

Steeds meer mensen nemen op latere leeftijd de beslissing om een eigen onderneming te beginnen. Deze "seniorstarters" kunnen veelal bouwen op een grote ervaring, zijn gedreven en willen in korte tijd succesvol zijn. Ondanks die grote ervaring zijn er nog vele zaken waarvoor behoefte is aan advies en overleg, waaronder marketing.

Seniorstart NHN is een actief ondernemersnetwerk voor starters van 45 jaar en ouder. Doel is het ondernemerschap van 45 plussers te enthousiasmeren en te ondersteunen door voorlichting, het regelmatig organiseren van bijeenkomsten en zorgen voor uitwisseling van informatie die van belang is voor u als ondernemer.

Seniorstart NHN organiseert in samenwerking met de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland op dinsdag 6 juni aanstaande een bijeenkomst die naast leerzaam ook informeel en interactief is.

Programma:

Indien u geïnteresseerd bent de bijeenkomst bij te wonen, dan kunt u zich opgeven via de e-mail van de kamer van koophandel: secretariaatvoorlichting@alkmaar.kvk.nl of via de site van Seniorstart NHN: www.seniorstart.nl

Deelname kost €15,- per persoon voor niet-leden van Seniorstart NHN. Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Graag tot ziens op 6 juni!

Calimeromarketing; slimme tips voor meer klanten!

Seniorstart NHN organiseert 6 juni aanstaande in samenwerking met Kamer van Koophandel Noordwest-Holland een interessante avond over marketing voor kleine bedrijven. Karen Romme, de bedenker van 'Calimeromarketing', laat u zien dat ook kleine bedrijven kunnen scoren als ze de juiste technieken gebruiken.

Het belangrijkste doel van een bedrijf is de behoeften van (potentiële) klanten te mogen invullen. Om dit te bereiken liggen de focus en keuze van in te zetten middelen bij Calimeromarketing anders dan bij traditionele marketing.

Calimeromarketing is het eerste Nederlandse marketingboek voor kleine ondernemers. Dat het boek voorziet in een behoefte, blijkt uit de verkoopcijfers. Het boek stond meer dan vijf maanden in de boekentoptien van het blad Management Team. Inmiddels ligt de 5e druk in de winkel en staat de teller op meer dan 12.000 verkochte exemplaren.

Karen Romme begon haar werkende bestaan als hoofd productontwikkeling in de modewereld voordat ze begin 1990 op een ingenieursbureau terechtkwam. Daar kwam ze in aanraking met de evenementen-wereld, wat op 19-9-1991 resulteerde in de oprichting van een eigen organisatiebureau. Ze verdiepte zich in de communicatieve kant van de evenementenbranche en ontwikkelde een specialisatie voor relatie-evenementen in de bedrijfswagenbranche.

Begin 1998 richtte ze samen met haar vaste vormgever een tijdschrift op voor startende ondernemers. Met de komst van een groep investeerders in 1999, leek de toekomst van 'haar' YIB magazine verzekerd. Niets bleek echter minder waar na het instorten van de advertentiemarkt. Begin 2001 restte haar niets anders dan zelf het faillissement van de uitgeverij aan te vragen. Na een radio-interview over het faillissement benaderde een investeringsmaatschappij haar voor een baan als directeur van een van hun bedrijven. In de korte periode dat ze daar werkte bleek dat haar hart bij het zelfstandige ondernemerschap ligt.

Tegenwoordig geniet ze van het leven als zelfstandige zonder personeel en werkt ze vanuit haar bedrijf Young in Business op projectbasis met diverse partijen samen aan het ondernemender maken van Nederland. Ze initieert, doceert, publiceert, geeft presentaties en adviseert organisaties over startend en klein ondernemerschap. Het is haar missie om ondernemende mensen te informeren en inspireren.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl