Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 29 Mei 2006 Ondernemers voor de klas

Op woensdag 31 mei vindt de landelijke dag ondernemers voor de klas plaats. In het hele land delen ondernemers op ongeveer 70 scholen, van basisschool tot universiteit, hun ervaringen met studenten en docenten.

Staatssecretaris Van Gennip (EZ) en staatssecretaris Rutte (OCW) doen die dag samen met 11 ondernemers mee aan de Roadshow Leren Ondernemen op de Haagse hogeschool. De ondernemers vertellen elk in een klas hun eigen verhaal over hoe je ondernemer wordt en welke mooie en slechte kanten aan het vak zitten. Vervolgens worden studenten op creatieve wijze uitgedaagd om in twee uur tijd een nieuw product te ontwikkelen dat jongeren kunnen gebruiken als ze uitgaan. De ondernemer fungeert als coach.

Aan het eind van de middag zullen de beide staatssecretarissen de winnaar bepalen en een prijs uitreiken. De prijs is een toolkit met met allerlei instrumenten die inspireren of helpen bij ondernemerschap.De bijeenkomst vindt plaats van 12.15 tot 15.30 uur in de Haagse Hogeschool aan het Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag. Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Het kabinet wil ondernemerschap en een ondernemende houding in het onderwijs stimuleren. Daarom is vorig jaar door de staatssecretarissen Van Gennip (EZ) en Rutte (OCW) het Partnership Leren Ondernemen gelanceerd, dat de bijeenkomst organiseert. Het Partnership omvat een groot aantal organisaties dat een rol speelt op het snijvlak van onderwijs en ondernemen.

Op www.lerenondernemen.nl komt een lijst met alle scholen die meedoen aan het landelijke evenement. (bron: Min. EZ)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl