Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 18 Oktober 2007 NHN & Prov. NH: Maak kennis met Chinese ondernemers op 17 maart 2008

De provincie Noord-Holland en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord nodigen Noord-Hollandse ondernemers uit om op 17 maart 2008 deel te nemen aan een uniek online matchmaking event met ondernemers uit de Chinese provincie Shandong. Shandong ontwikkelt zich economisch zeer sterk en is sinds 1995 de zusterprovincie van Noord-Holland. De uitnodiging is bedoeld voor bedrijven in de sectoren milieu, water en duurzame energie. Aanmelden kan t/m 22 oktober a.s. bij het Ontwikkelingsbedrijf.

Kansen op het gebied van milieu, water en duurzame energie

Shandong loopt, mede door zijn sterke economische groei, tegen diverse milieuproblemen aan. Tijdens de handelsmissie in juli 2007 is door diverse Chinese instanties en bedrijven aangegeven dat er grote behoefte is aan kennis en ervaring op het gebied van milieu, water en duurzame energie.

Met de voorzitter van CCPIT Shandong (lokale KvK) zijn de mogelijkheden besproken hoe ondernemers uit beide provincies op een zo eenvoudig mogelijke manier met elkaar in contact kunnen komen. Een online matchmaking event leent zich hier het beste voor. Het gebruik van videoterminals maakt één-op-één gesprekken mogelijk en is bovendien voor de deelnemers goedkoop en weinig tijdrovend. De deelnemende ondernemers krijgen tijdens de gesprekken de beschikking over een tolk voor simultaan vertalen. Het CCPIT selecteert op basis van de wensen van de deelnemende bedrijven minimaal drie gesprekspartners in Shandong.

Dit is een uitgelezen mogelijkheid om het zakendoen met Chinezen te ervaren en wellicht de basis te leggen voor nieuwe zakelijke mogelijkheden.

Kosten en aanmelding

Zodra zich minimaal 35 ondernemers hebben aangemeld, zullen de verdere voorbereidingen van start gaan. De provincie Noord-Holland zal het merendeel van de kosten daarvan voor haar rekening nemen. Aan deelnemende ondernemers wordt een bijdrage van € 175,= gevraagd. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich tot uiterlijk maandag 22 oktober wenden tot de heer Bjorn Borgers van het Ontwikkelingsbedrijf NHN (tel: 072-5195774, 06-33817919, e-mail: bborgers@nhn.nl).

Het Ontwikkelingsbedrijf neemt met de belangstellende bedrijven contact op om wensen omtrent potentiële Chinese gesprekspartners door te nemen. Aan de hand hiervan wordt er in de provincie Shandong gericht naar de juiste gesprekspartners gezocht.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl