Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 18 Januari 2008 Business Incubator van start in Den Helder

Samen met BViT, Willemsoord B.V. en de gemeente Den Helder start NHN begin maart een business incubator in Den Helder. De focus zal voorlopigzijn op bedrijven in de offshore- en technieksector.

DEN HELDER/DEN HAAG 16 januari 2008 - Een goed begin is het halve werk moeten die initiatiefnemers van de nieuwe incubator in Den Helder hebben gedacht. Ontwikkelingsbedrijf NHN en BViT innovatienetwerk zijn begonnen met het inrichten van De Smederij (gebouw 52 c/d uit 1824) ten behoeve van startende en groeiende bedrijven. Vanaf maart al zullen de eerste ondernemers beginnen.

Eric Rijnders van het Ontwikkelingsbedrijf NHN: "We zijn een jaar geleden van start gegaan en we vonden dat een mooi moment om deze nieuwe investering aan te kondigen als één van de tastbare resultaten van onze inspanningen". Binnen 3 maanden zal er in samenwerking met de BViT een starterscentrum worden geopend op de Willemsoord Marinewerf in het hartje van Den Helder. De focus zal voorlopig liggen op bedrijven in de offshore en techniek.

Sinds afgelopen zomer is er gewerkt aan het bij elkaar krijgen van partijen en financiering van de incubator die startende ondernemers gaat bijstaan om een succesvol bedrijf op te richten. BViT directeur Toon Buddingh: "met onze aanpak wordt een succesratio bereikt van 90%, een behoorlijk goede score als je bedenkt dat normaal gesproken de kans dat een bedrijf de eerste drie jaar overleeft slechts 50% is, we zijn in 2006 dan ook als de beste incubator van Europa uitgeroepen". BViT heeft bijvoorbeeld eerder een succesvolle incubator in de CabelleroFabriek in Den Haag opgezet. Willemsoord en gemeente Den Helder hebben actief bijgedragen aan het initiatief dat Willemsoord verder zal helpen ontwikkelen tot een bruisende plek. Gerard Bakker, directeur van Willemsoord: "Willemsoord ontwikkelt zich momenteel snel tot een multifunctioneel centrum, zeker met Sail2008 in het vooruitzicht komt er een enorme dynamiek op gang. Een incubator is een waardevolle aanvulling van de activiteiten hier, ik wil alvast alle getalenteerde startende ondernemers welkom heten en beloof de bedrijven extra hulp om zich hier snel thuis te laten voelen."

De gemeente Den Helder zal dit initiatief ondersteunen met raad en daad opdat het tot volle wasdom kan komen en zo zal bijdragen aan het creëren van nieuwe dynamiek en werkgelegenheid. De gemeente roept lokale ondernemers op dit initiatief warm te ontvangen en contact te leggen met de startende ondernemers. Den Helder kan op deze manier een kristallisatiepunt van nieuw talent worden, niet alleen een plaats om te werken, maar ook om dromen te verwezenlijken. BViT zal een groep bedrijven bij elkaar brengen rond het thema Maritiem & Offshore, waarbinnen ook ruimte is voor bedrijven die zich met evenementen bezighouden. Dit moet leiden tot BViT Maritiem & Offshore Cluster, een sterke groep vernieuwende bedrijven als (toe-)leverancier van deze twee sterk groeiende sectoren in Den Helder e.o.. Dit zal bijdragen aan een helder profiel voor onze stad aan zee.

Contactgegevens:

Toon Buddingh
Directeur BViT incubators Den Haag
Telefoon: 08866 42 777 (centrale)
Website: www.bvit.net (Bron: Ontwikkelingsbedrijf NHN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl