Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 26 Maart 2008 Lancering website www.ziltezeekool.nl

Met plezier willen wij u wijzen op de nieuwe website www.ziltezeekool.nl. Deze site doet verslag van de onderzoeken die op Texel worden uitgevoerd naar de teelt van zilte groenten. Stichting Sint Donatus onderzoekt, samen met onder andere de Vrije Universiteit van Amsterdam, de mogelijkheden van zilte teelt. In de hele wereld treedt verzilting van landbouwgronden op. Door deze onderzoeken bereiden wij ons voor op toekomstige alternatieve landbouwmethoden. Daarbij zien we verzilting als een kans in plaats van een probleem.

Enthousiaste koks

Inmiddels hebben we op Texel een seizoen lang (van oktober tot en met maart) ervaring opgedaan met de teelt en de oogst van de groente Zilte Zeekool. De oogst was nog beperkt, maar we zijn tevreden over de kwaliteit. Verschillende restaurants op Texel en in de rest van Nederland hebben deze bijzondere groente aan hun gasten kunnen presenteren. De koks zijn zeer enthousiast, zowel over de smaak als over de bereidingsmogelijkheden.

Webwinkel voor cosmetica

Daarnaast hebben we een cosmeticalijn met zilte groenten en zeekruiden ontwikkeld. Deze biologische cosmeticaproducten, waaronder gezichtscrèmes, zonnebrand en kleimaskers, kunt u bestellen via de webwinkel op www.ziltezeekool.nl. Binnenkort gaan we hier ook voedingsmiddelen aanbieden, onder andere mosterd met zeekool.

Heeft u interesse, neem dan eens een kijkje op www.ziltezeekool.nl. U vindt alle informatie over het project (ook in Engels en Duits) en u kunt er producten bestellen. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor Nieuws, u blijft dan via de mail op de hoogte van de ontwikkelingen in onze projecten. (Bron: Leader+ Kop van Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl