Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 03 Juni 2008 Grondverzet

NHN heeft samen met de Provincie Noord-Holland het initiatief genomen voor het project Grondverzet. Doel is een kwalitatieve impuls te geven aan de ruimtelijke ontwikkeling door inzet van land-art op nieuwe bedrijventerreinen. De komende jaren wordt circa 400 hectare aan bedrijventerreinen ontwikkeld langs de regionale Noord-Zuid assen (A7/N9) en de Oost-West as (Westfrisiaweg).

Inzet van land-art geeft niet alleen een extra dimensie aan de natuurontwikkeling die tegenwoordig standaard onderdeel uitmaakt van de aanleg van een nieuw terrein, maar kan ook zorgen voor een toeristisch aantrekkelijk product. Wat dat betreft sluit het project aan op een Noord-Hollandse traditie die teruggaat tot de grote droogmakerijen uit de 17de eeuw. De ontwerpfase waarin kunstenaars hun inbreng kunnen geven loopt gelijk met de MER-procedure en dient als input voor de beeldkwaliteitsplannen die voor deze terreinen opgesteld moeten worden.

NHN werkt hierin samen met Kunst en Cultuur Noord-Holland die de ontwerpopgaven in fasen organiseert en begeleidt. Eind mei wordt een expertmeeting georganiseerd met kunstenaars en projectleiders van de bedrijventerreinen. (Bron: Ontwikkelingsbedrijf NHN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl