Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 17 September 2008 Bijeenkomst Arbeidsmarkt en Onderwijs op 15 oktober

Op woensdag 15 oktober aanstaande organiseren NoordWest8 en het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord Holland Noord (RPA-NHN) gezamenlijk een bijeenkomst om aandacht te geven aan de situatie rond het arbeidsmarktbeleid en de situatie rond de aansluiting van het onderwijs op de vragen uit de arbeidsmarkt. Met name rond dat laatste is nog al wat te doen. We hebben inmiddels diverse aansprekende inleiders bereid gevonden om vanuit hun eigen invalshoeken hun visie uit te spreken over deze situatie. Namens de provincie zal gedeputeerde Bond ingaan op de visie van de provincie op de situatie.

Naast het informatieve aspect van deze bijeenkomst zal een belangrijk doel zijn inspireren en energie geven aan de bezoekers om ieder vanuit hun eigen achtergrond en vanuit hun eigen positie op een positieve manier hun bijdrage te leveren aan een betere afstemming tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Dit willen bereiken door in het tweede deel van de bijeenkomst een aantal inspirerende workshops te organiseren waarin sprekers van buiten onze regio u voorbeelden en methodieken uit de praktijk zullen laten zien van hoe het ook kan. Voorbeelden van hoe op een andere manier omgegaan kan worden met de gegeven situatie.

Medewerking is onder andere al toegezegd door Corus en het Technocentrum. Ter afronding van de bijeenkomst willen we u graag een succesverhaal van buiten onze landsgrenzen presenteren. De gesprekken hierover lopen nog. Het belooft in ieder geval een bijzondere en boeiende bijeenkomst te worden. Houdt u de websites van NW8 en het RPA-NHN in de gaten voor aanvullende informatie!

De bijeenkomst zal georganiseerd worden in de regio Alkmaar - Heerhugowaard. Inmiddels is ook door een opleidingsinstituut uit de regio medewerking toegezegd aan de verdere organisatie van deze bijeenkomst. Graag willen wij ook op deze manier vast een voorschot nemen om de boodschap van deze middag en bijdragen aan een betere afstemming tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Zet de datum dus vast in uw agenda!

De bijeenkomst start 15 oktober om 12:00 uur met een inlooplunch en zal om 17:00 afgesloten worden met een netwerkborrel. Verzeker u nu al van een plaats door u zelf aan te melden via de site van het RPA-NHN (www.rpa-nhn.nl) De inschrijving staat reeds open!

U ontvangt binnenkort via de e-mail nog een definitieve uitnodiging voor deze bijeenkomst. In deze uitnodiging wordt u ook gevraagd een keuze te maken uit de diverse workshops. Op dit moment is de exacte invulling van alle workshops echter nog niet rond. (Bron: NW8)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl