Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 29 September 2008 Agribusinessclub Noordwest-Holland bezoekt De Lepelaar

Op 3 september jl. stond het bezoek van de Agribusinessclub in het teken van duurzame landbouw. Er werd een bezoek gebracht aan De Lepelaar, een maatschap van Jan Schrijver, Inge Schrijver- De Roos en Joris Kollewijn.

Onder het genot van een kop koffie en een plak zelfgebakken appelcake vertelde Jan Schrijver hoe hij in de jaren zeventig het bedrijf van zijn vader overnam en er zeer bewust voor koos om biologisch dynamisch te gaan telen. Jan noemde het bedrijf De Lepelaar, naar de vogel die toen met uitsterven werd bedreigd. Al pionierend in een roerige markt, in een tijd waarin de andere biologische bedrijven niet of met moeite het hoofd boven water konden blijven houden, groeide De Lepelaar uit tot een bedrijf met 44 hectare landbouwgrond. Ook vertelde Jan over de nauwe samenwerking die De Lepelaar heeft met een biologische veehouder uit Eenigenburg. Jan Schrijver sloot zijn relaas af met een mand vol vergeten groenten, waarvan de leden de namen moesten raden.

Meer informatie over het bezoek en de Agribusinessclub Noordwest-Holland is te vinden op www.agribusinessclub.nl (Bron: Agribusinessclub Noordwest-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl