Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 17 December 2008 Den Helder krijgt hbo-opleiding Offshore

Den Helder heeft met ingang van het studiejaar 2009-2010 weer een Offshore hbo-opleiding. De opleiding wordt verzorgd door de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL). De komst van de opleiding is een gezamenlijk initiatief van de NHL, het ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, het ROC Kop van Noord-Holland en de gemeente Den Helder. Deze vier organisaties ondertekenen morgen, tijdens de Offshore Energy08 Beurs, een intentieverklaring die de komst van de hbo-opleiding mogelijk maakt.

De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden zorgt voor hbo-opgeleid technisch personeel. Hoewel het vakkenpakket nog moet worden samen gesteld, is nu al duidelijk dat de studenten in de Helderse Offshorehaven praktijkervaring kunnen opdoen. Na het behalen van hun diploma hebben ze gegarandeerd een baan. De gemeente zorgt voor betaalbare en goede huisvesting. Het is de combinatie onderwijs, onderzoek en ondernemerschap die de economische positie van Den Helder en de regio moet verstevigen, vooral op het gebied van Marien, Maritiem en Milieutechnologie (M3).

Den Helder het kenniscentrum voor de Offshore

Den Helder ontwikkelt zich als het kennis centrum voor Noordzee offshore activiteiten. Een opmerkelijke, maar zeker geen onlogische ontwikkeling. De haven van Den Helder ligt natuurlijk heel gunstig ten opzichte van de Noordzee. De kennisinstituten in en rondom Den Helder bereiden zich voor op de komst van de grote windenergieparken in de Noordzee. Ook haven en luchthaven worden in gereedheid gebracht.

Meer informatie op www.denhelder.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl