Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 14 mei 2009 Duinen Noordkop - de groene poort van Den Helder, startsein op 19 mei 2009

Op dinsdag 19 mei geven Hans Boskeljon, wethouder van Den Helder, en Jan Manderfeld, voorzitter raad van toezicht stichting Bezoekerscentrum Duinen Noordkop op een feestelijke manier een startsein voor de bouw van het Bezoekerscentrum Duinen Noordkop. Dit unieke activiteitencentrum annex kinderboerderij heeft als hoofdfunctie natuur- en milieueducatie. Het Europese plattelandontwikkelingsprogramma Leader heeft 35.000 euro† van de 100.000 euro bijgedragen die de gemeente Den Helder heeft gemaakt voor de kosten voor de planvorming en de overige voorbereidingswerkzaamheden.

Het bezoekerscentrum en de kinderboerderij komen op voormalig bollenland te staan. Het nieuw ingerichte natuurgebied grenst aan het plas- drasgebied Mariëndal dat tegenover de Donkere Duinen ligt. Deze aaneengesloten en gevarieerde natuurgebieden vormen de groene poort van Den Helder.

Natuurbeleving

Het Bezoekerscentrum Duinen Noordkop staat straks open voor schoolgroepen, inwoners, toeristen en recreanten. Het uitgangspunt is dat als men weet wat de natuur te bieden heeft men er ook meer van geniet. Het centrum zal jong en oud inspireren om de natuur te willen beleven tijdens wandel- en fietstochten. De inwoners van Den Helder zullen bewuster worden van het belang en de kwetsbaarheid van de natuur in hun eigen leefomgeving.

Groene spilfunctie

De activiteiten van het gemeentelijk centrum voor natuur- en milieueducatie De Groene Poolster vormen de kern van het Bezoekerscentrum Duinen Noordkop. Alle andere groene activiteiten in Den Helder worden hier eveneens ondergebracht. Het centrum dat ook een toeristische aantrekkingskracht zal hebben, vervult een groene spilfunctie in de gemeente.

Maatschappelijk belang

In het Bezoekerscentrum gaan professionals, vrijwilligers en de meervoudige gehandicapte bewoners van onder andere het wooncomplex Noorderhaven in Julianadorp samenwerken. Esdégé-Reigersdaal, de gemeente Den Helder en Natuurorganisatie Landschap Noord-Holland maken zich sterk voor een hecht samenwerkingsverband. (Bron: Leader+ Kop van Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl