Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 28 december 2009 Werkbezoek Agribusinessclub Noordwest Holland: Alkor Draka

Op woensdagmiddag 16 december 2009 stond een bezoek aan Alkor Draka in Enkhuizen op het programma van de Agribusinessclub Noordwest Holland. International Sales Manager Pieter de Graaff vertelde over de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf dat tegenwoordig onderdeel uitmaakt van de grote Braziliaanse multinational Vulcan Group. In Enkhuizen vindt de productie plaats van PVC folie. Deze folie kent vele toepassingen bijvoorbeeld in de stationary markt, waarin de Enkhuizer vestiging marktleider is. Daarnaast wordt de folie ook gebruikt voor tapes, decoratieve en paramedische toepassingen.

Voordat de rondleiding werd gestart gaf Plant Manager Andre Lobo uitleg over de techniek van de kalanders. Even later kregen we in de productiehal de gelegenheid om deze enorme machines aan het werk te zien bij het produceren van de folie. PVC korrels werden vermengt met kleurstoffen en met hoge snelheid en temperatuur verwerkt tot kleurige rollen folie. Ook de snij-afdeling en magazijn werden bezocht.

Het bezoek werd afgesloten met een kerstborrel in de feestelijk ingerichte kantine. (Bron: Agribusinessclub Noordwest-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl