Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 22 maart 2010 Succesvolle werkbijeenkomst Waddenfonds - Subsidieverzoek tot 29 april 2010

De werkbijeenkomst Waddenfonds van 17 maart is druk bezocht. Naast de vele bezoekers en projectaanvragen, bleek de interactieve vorm van de bijeenkomst geslaagd. Organisaties, bedrijven en particulieren kunnen nog steeds een projectaanvraag indienen.

Ruim tachtig mensen hebben zich laten informeren over de mogelijkheden van het Waddenfonds. Naast informatie over cofinanciering door de provincie Noord-Holland, ondersteuning bij het schrijven van een projectplan kwamen ook Texelse projecten en projectideeën aan bod waarvoor een aanvraag is of wordt ingediend.

Gastpresentator Andrew Albers betrok de bezoekers er gedurende het avondvullende programma continu bij. Tijdens deze interactieve avond bleek dat er veel duurzame projectideeën zijn die tot een succesvolle aanvraag kunnen leiden. Voorbeelden zijn een energie 0 school van de Stichting Kopwerk, fase 2 getijde energie centrale van Tidel Testing Centre, bouw van energie 0 keukencentrum door Marjet van der Vis en de bouw van een observatorium voor de sterrenwacht op Texel.

Subsidieverzoek tot 29 april

Organisaties, bedrijven en particulieren die overwegen een duurzaam project te starten, kunnen nog tot 29 april een subsidieverzoek indienen. Wanneer een aanvraag wordt gehonoreerd verhoogd de provincie Noord-Holland de subsidie met 10%. Voor bedrijfseconomische projecten wordt dan de totale subsidie 50% voor natuurprojecten kan dit oplopen tot 100% subsidie. Nieuw in de regeling is dat dit jaar ook bedrijven aanvragen kunnen indienen.

De provincie Noord-Holland helpt ook bij het indienen van de aanvraag. Er zijn adviseurs beschikbaar die u kunnen helpen bij het opstellen van de projectaanvraag.

Om hiervoor in aanmerking te komen kan dient men een projectomschrijving op een A4 in te dienen bij mevrouw Vera van Vuuren, programma manager plattelandsontwikkeling en duurzame energie, tel: 072 - 519 5774 e-mail:

Op de website www.texel.nl vindt u meer informatie over de mogelijkheden en de benodigde formulieren. Ook vindt u hier de presentaties van de werkbijeenkomst. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl